Ne može zaboraviti

Naša glumica o trenutku kad je mislila da je zaražena smrtonosnim virusom: ''Kapala je suza za suzom''

Petra Kurtela (Foto: Bojan Zibar i Goran Perešin) Petra Kurtela (Foto: Bojan Zibar i Goran Perešin) Bojan Zibar i Goran Perešin 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Petra Kurtela (Foto: Bojan Zibar i Goran Perešin) Petra Kurtela (Foto: PR) Petra Kurtela Slavko Sobin, Petra Kurtela (Foto: PR) Petra Kurtela Slavko Sobin, Petra Kurtela (FOTO: PR) Slavko Sobin, Petra Kurtela (Foto: PR) Petra Kurtela (Foto: PR) +0 Petra Kurtela (FOTO: Instagram) Galerija

Glumica je 2003. radila na Dalekom istoku kad se počela osjećati loše, a nakon što je posjetila liječnike i kad je završila na testiranju, doktori su joj rekli da možda ima SARS.

Glumica Petra Kurtela (37) potaknuta stanjem s koronavirusom podijelila je svoju priču o trenutku kada je mislila da je zaražena smrtonosnim virusom. O tome je progovorila na svom Instagramu.

Pogledaj i ovo In Magazin: Poznati o ljetima mladosti - 1 ''To se ne smije pričati'' Poznati Hrvati o najluđim ljetima iz mladosti: ''Ajme meni! To je bilo čudesno vrijeme, imam i ja svoju malu crnu knjižicu''

“2003. je. Nema smartphonea, Fejsa, Instagrama, mislim čak ni YouTubea, ali zato je tu SARS. Kad kažem tu, mislim na Daleki istok, gdje sam tad radila. Noć je i moja me bookerica odvukla u obližnju bolnicu. Sa mnom se ponudila ići i Beth, moja nova cimerica koja je u Taipei stigla tek prije koji dan. Prvi pregled se odvija brzo i za tren me grupica zabrinutih doktora izvlači kroz stražnja vrata bolnice, nabivši mi masku kroz koju je bilo gotovo nemoguće disati“, prisjetila se Petra.

Dodala je kako su doktori govorili na kineskom jeziku i ništa nije razumjela. Nakon što je glumica liječnike 20 puta pitala što se događa, oni su joj odgovorili na engleskom da možda ima SARS.

“Odvode me u neki kontejner, grlim rendgen po kojem kapa suza za suzom. Opraštam se od života prislonjena na tu hladnu spravu i zamišljam kako umirem sama tu na kraju svijeta. Prebacuju me u posebnu prostoriju, vade krv, daju infuziju i ubrizgavaju čuda u venu. Nisam pitala što. Čekam nalaze dok me bookerica pozdravlja riječima: 'Sutra u osam radiš, nismo i ne možemo to otkazati', napisala je Kurtela.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😷Malo o trenutku kad sam mislila da sam zaražena smrtonosnim virusom😷 2003. je. Nema smartphone-a, Fejsa, Instagrama, mislim čak ni Youtube-a, ali zato je tu SARS. Kad kažem tu, mislim na Daleki istok gdje sam tad radila. Noć je i moja me bookerica odvukla u obližnju bolnicu. Sa mnom se ponudila ići i Beth, moja nova cimerica koja je u Taipei stigla tek prije koji dan. Prvi pregled se odvija brzo i za tren me grupica zabrinutih doktora izvlači kroz stražnja vrata bolnice, nabivši mi masku kroz koju je bilo gotovo nemoguće disati. Zabrinute kose oči virile su im kroz maske iz kojih se čulo mrmljanje na kineskom. Beth su odmaknuli par metara dalje. Nakon dvadesetog “What is going on?” jedan me doktor pogledao i sasvim suzdržano izustio: “We believe you might have SARS”. Odvode me u neki kontejner, grlim rendgen po kojem kapa suza za suzom. Opraštam se od života prislonjena na tu hladnu spravu i zamišljam kako umrem sama tu na kraju svijeta. Prebacuju me u posebnu prostoriju, vade krv, daju infuziju i ubrizgavaju čuda u venu. Nisam pitala što. Čekam nalaze dok me bookerica pozdravlja riječima: “Sutra u osam imaš job, nismo i ne možemo ga otkazati.” A svo to vrijeme uz mene sjedi Beth, malo razgovara sa mnom da me odvrati od svega, malo čita knjigu kako bi me pustila da utonem u tišinu. Dva dana se poznajemo, a ona sjedi tu u pol noći i čuva me poput nekog anđela. Zanimljivo je kako su mi na putovanjima, a često i u životu, u najizazovnijim trenutcima pomogle gotovo nepoznate osobe, puno prije onih koje smatramo bliskima. Doktor se vratio nakon sat, dva (meni vječnost i više) i rekao: “You most likely don’t have it”. Nakon cijele katarze, napucana infuzijom i tko zna čime još, sasvim sam poletno došla do našeg stana, gdje su osim nas živjeli i najveći žohari na svijetu. Ujutro opet nisam mogla na noge. Još sam tri puta završila u bolnici od iscrpljenosti, a Beth je uvijek bila tu. Nismo se vidjele 17 godina no sve što je tad napravila za mene duboko se urezalo u moje biće. Pojele smo ručak i lijepo se napričale. Izgledamo tek koju godinu starije, tepamo si. Odlazim ispunjena i sretna, a u glavi mi je samo misao kako jednoga dana ja želim biti nečija Beth.♥️

A post shared by Petra Kurtela (@petrakurtela) on

Glumica je istaknula da je cijelo vrijeme uz nju sjedila cimerica Beth, koja ju je razgovorom pokušala odvratiti od svega. Poznavale su se samo dva dana, a čuvala ju je poput nekog anđela.

''Zanimljivo je kako su mi na putovanjima, a često i u životu, u najizazovnijim trenucima pomogle gotovo nepoznate osobe, puno prije onih koje smatramo bliskima“, istaknula je glumica.

Doktor se vratio nakon sat-dva i rekao Petri da vjerojatno nema SARS.

''Nakon cijele katarze, napucana infuzijom i tko zna čime još, sasvim sam poletno došla do našeg stana, gdje su osim nas živjeli i najveći žohari na svijetu. Ujutro opet nisam mogla na noge“, otkrila je Kurtela.

Glumica je završila još tri puta u bolnici zbog iscrpljenosti, a njezina cimerica Beth uvijek je bila uz nju.

Petra je istaknula kako se nakon 17 godina srela s Beth u Parizu, ali da se sve što je učinila za nju duboko urezalo u njezino biće.

“Pojele smo ručak i lijepo se napričale. Izgledamo tek koju godinu starije, tepamo si. Odlazim ispunjena i sretna, a u glavi mi je samo misao kako jednoga dana ja želim biti nečija Beth“, zaključila je Kurtela.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput i Frano Ridjan Maja Šuput, Frano Ridjan +0 Maja Šuput Celebrity Maja Šuput objavila najslađi video: "Pa ako ovo nije hit, ne znam što je. Genijalno i originalno!"

Marko Braić i Lu Jakelić u borbi do zadnjeg refrena: „Znaš što znači cringe?“ I TLZP

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene