Velika čast!

Legendarni glazbenik je još davno postao vitez, a sada je dobio još jedno veliko priznanje

Elton John (Foto: AFP) Elton John (Foto: AFP) AFP 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Elton John (Foto: AFP) Elton John (Foto: AFP) Elton John (FOTO: Profimedia) Elton John (FOTO: Getty) +0 Elton John (Foto: Getty Images) Galerija

John (73) koji je zbog zasluga u glazbi i dobrotvornom radu 1998. postao vitez, pojavljuje se se na kovanici u legendarnim naočalima i šeširu, prema dizajnu umjetnika Bradleya Morgana Johnsona.

Legendarni pjevač Elton John, koji je prodao 300 milijuna albuma i prikupio gotovo pola milijarde dolara za borbu protiv HIV/AIDS-a, ostvario je u ponedjeljak novi veliki uspjeh: dobio je vlastitu kovanicu u izdanju britanske kraljevske kovačnice.

Pogledaj i ovo Elton John i David Furnish (Foto: Getty Images) otkazao i turneju Legendarni Elton John dobio je elitno kraljevsko priznanje, no jedan je detalj jako zabrinuo njegove obožavatelje

To je ujedno druga kovanica u seriji kojom se odaje počast britanskim grupama i pjevačima.

John (73) koji je zbog zasluga u glazbi i dobrotvornom radu 1998. postao vitez, pojavljuje se se na kovanici u legendarnim naočalima i šeširu, prema dizajnu umjetnika Bradleya Morgana Johnsona.

"Velika je čast dobiti priznanje u ovome obliku", rekao je John u priopćenju.

Njegova zaklada Elton John AIDS Foundation donirala je oko 450 milijuna dolara otkako je osnovana 1992.

"Elton je bez ikakve sumnje britanska glazbena legenda i jedan od najuspješnijih pjevača i autora svoje generacije", rekla je Clare Maclennan, direktorica u kraljevskoj kovačnici.

Prvu kovanicu u seriji dobila je u siječnju ove godine grupa Queen.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene