Bivši supružnici

Napokon otkriven PRAVI razlog razvoda slavnog para

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Sve tajne uskoro će biti vani... trebaju li se hollywoodske zvijezde zabrinuti?

Dokumentarni film Alexa Gibneyja 'Going Clear: Scientology and the Prison of Belief' premijerno se prikazuje na Sundance Film festivalu, a odmah je podigao veliku prašinu.

Pogledaj i ovo Nicole Kidman i Tom Cruise baš strašno Procurili detalji jezivog plana koji su doveli do razvoda ovog para, za njihovu propast kriv je kontroverzni kult?

Ovaj dokumentarac otkriva pravu istinu o Scijentološkoj crkvi, a bazira se na istoimenoj knjizi Lawrencea Wrighta. Također otkriva vrlo zanimljive činjenice o nekim od poznatih scijentologa, poput slavnog glumca Toma Cruisea, a govori i o navodnom fizičkom kažnjavanju članova crkve i upitnim postupcima njihova čelnika Davida Miscavigea.

Dokumentarac o scijentologiji 'Going Clear' premijernona Sundance festivalu - tajne će biti okrivene

U filmu se navodi da je Scijentološka crkva koristila brojne taktike zastrašivanja kako bi prisilila Cruisea da se razvede od glumice Nicole Kidman te da je ona zapravo dobrim dijelom zaslužna za njihov razvod. Prema svjedočenju Martyja Rathbuna, koji je bio jedan od glavnih ljudi u Scijentološkoj crkvi, scijentologija je bila sumnjičava kad je Cruiseova supruga bila u pitanju, budući da je njezin otac poznati australski psiholog. Naime, scijentologija se žestoko protivi psihijatriji i psihologiji, a Rathbun tvrdi da je upravo zbog svog oca Kidman smatrana 'mogućim izvorom problema' te 'osoba koja bi mogla negativno utjecati na Cruisea', piše The Daily Beast.

Gibneyjev film tvrdi da je Kidman, koja je odgajana kao katolkinja, nagovorila Cruisea da se distancira od Scijentološke crkve u razdoblju od 1992. do 2001. te da je tijekom snimanja filma 'Eyes Wide Shut' Stanleyja Kubricka, Tom Cruise ignorirao Miscavigeve pozive. Miscavige je inače jedan od Cruiseovih najboljih prijatelja, koji je također jedan od scijentologa, te je bio kum na njegovom vjenčanju s Nicole Kidman.

Cruiseova šutnja je navodno razbjesnila njegovog prijatelja, a scijentološka crkva je zatim započela žestoku kampanju da Cruise napusti glumicu. Tada je angažiran i privatni istražitelj koji je prisluškivao njezin mobitel, a Rathbun tvrdi da je to bio Cruiseov prijedlog. Snimke su slane Miscavigeu, a crkva je psihoanalizirala slavnog glumca te je marljivo prikupljala njegove osobne podatke. Podaci su zatim slani Miscavigeu, koji je žestoko kritizirao Cruisea zbog njegovih 'perverznih' seksualnih fetiša.

Također, crkva se pobrinula i da preodgoji njihovu posvojenu djecu, Connora i Isabellu, te ih je polako pokušavala okrenuti protiv njihove majke. Cruise i Kidman su odbili komentirati Gibneyjev film. Scijentološka crkva je prije par dana objavila oglas preko cijele stranice u Los Angeles Timesu u kojem unaprijed osuđuje film.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene