priznao da ga je sram

Legendarnog glazbenika ubio je prije gotovo 40 godina, a 11. put zatražio je da ga puste na uvjetnu slobodu

John Lennon (Foto: Getty Images) John Lennon (Foto: Getty Images) Getty Images 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju John Lennon (Foto: Getty Images) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) +0 John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) Galerija

Mark David Chapman u prosincu 1980. godine četiri je puta pucao Johnu Lennonu u leđa, a odbor za pomilovanja mu je 11. put odbio puštanje na uvjetnu slobodu.

Čovjek koji je ispred zgrade na Manhattanu u prosincu 1980. godine upucao pjevača legendarnih Beatlesa Johna Lennona, Mark David Chapman, ostat će najmanje još dvije godine iza rešetaka. Odbor za pomilovanja mu je po 11. put odbio zahtjev za puštanje na uvjetnu slobodu, javlja Mirror.

Pogledaj i ovo John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) Bizaran odnos "Otrovna patuljčica" slavnog je glazbenika navukla na heroin i poklonila mu ljubavnicu

65-godišnji Chapman je prije gotovo 40 godina ubio legendarnog pjevača, a uvjete za puštanje na slobodu stekao je 2000. godine. Odonda svake dvije godine podnosi zahtjev za uvjetno puštanje na slobodu, no odbor ga odbija svakoga puta. Objasnili su kako bi njegovo puštanje umanjilo ozbiljnost zločina, ali i da bi ga netko mogao napasti zbog osvete.

Chapman je Lennona upucao četiri puta u leđa ispred njegove zgrade, i to pred njegovom šokiranom suprugom Yoko Ono. Osnivač Beatlesa i jedan od najpopularnijih pjevača svih vremena imao je 40 godina. Ubojica je priznao kako je tražio popularnost u to vrijeme, a na saslušanju prije dvije godine rekao je da ga je sram onoga što je učinio. Izjavio je kako još uvijek dobiva pisma Lennonovih obožavatelja koji ga bijesno prozivaju zbog onoga što je učinio.

Lennonova udovica Yoko Ono već se nekoliko puta usprotivila njegovu puštanju na slobodu te je rekla kako se boji za vlastitu sigurnost, ali i za sigurnost Johnovih sinova. Champan pravo na sljedeće saslušanje ima 2022. godine.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Eiza Gonzalez (Foto: Instagram) Celebrity Uskočila u lepršavu haljinicu ispod koje nije nosila ništa, svi su se okretali za njom dok se ležerno šetala

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene