očuha je izbacila iz kuće

Potresna ispovijest Jadranke Kosor: ''Što te u životu može povrijediti više od spoznaje da te vlastiti otac ne želi vidjeti?''

Jadranka Kosor Jadranka Kosor PR 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Jadranka Kosor i Tatjana Jurić - 2 Jadranka Kosor i Tatjana Jurić - 1 Jadranka Kosor - 4 Jadranka Kosor - 3 Jadranka Kosor - 2 Jadranka Kosor - 1 Jadranka Kosor Jadranka Kosor Jadranka Kosor Jadranka Kosor +20 Jadranka Kosor Galerija

Jadranka Kosor govorila je o sebi u novom podcastu Tatjane Jurić ''Skip or Beep'', a u razgovoru se osvrnula na svoj privatni život, o kojem mnogi ne znaju puno zbog slike koju su o njoj dobili u medijima.

Nitko je nije mazio, ni život, ni politika, ni mediji, ali to ju nije spriječilo na putu do uspjeha.

Jadranka Kosor, bivša premijerka koja je uspjela slomiti sve prepreke i blokade koje su Hrvatskoj stajale na putu za članstvo u Europskoj uniji, ni otprilike se ne slaže s narodnom krilaticom - što te ne ubije, to te ojača! "Ne, ne, zamalo te ubije, obilježi te i boriš se s tim cijeli život, ali naučiš živjeti", pojasnila je Kosor u gostima kod Tatjane Jurić u podcastu Skip or Beep, dostupnom na kanalu radija bravo! na YouTubeu.

Prisjetila se bolnog djetinjstva i oca koji ju je cijeli život ignorirao, očuha kojeg je izbacila iz kuće jer joj je kada je imala samo 14 godina ušao u krevet i počeo je dirati, ali i muževa u koje nije bila zaljubljena.

Nakon što je krenula u školu i naučila pisati, ocu koji ih je ostavio kada je imala samo dvije godine Jadranka Kosor počela je slati pisma.

Jednoga dana vratila su se sva zajedno – neotvorena. Zvala ga je na maturalni ples, na koji on nije došao. Djeca su je tukla jer jedina u školi nije imala tatu, za njim je patila cijeli život, ali njega to nije diralo. Kada je postala predsjednica Vlade, novinari su ga pitali je li ponosan, a on je jedva izgovorio: "Ja o toj osobi ne želim govoriti." Svejedno, otišla mu je na pogreb i njegovoj obitelji izrazila sućut.

''Ja sam bila njegova kći... Meni nitko nije izrazio sućut. Svaki put samo sam osjetila prazninu, svaki put u svakom tom trenutku ja sam u tom smislu ostala mala curica od sedam godina koja čeka poštara na ogradi i čeka da se tata javi. Mislim da je to meni jako puno pomoglo, da me do te mjere očvrsnulo da sam kasnije bila otporna na sve udarce, jer što te u životu može povrijediti više od spoznaje da te vlastiti otac ne želi vidjeti? Svi ostali udarci u životu bili su neusporedivo lakši od svega toga, tako da je to mene pripremilo za sve kasnije… Ta uzrečica 'što te ne ubije, to te ojača' - nešto je najgluplje što sam čula u životu! Ne, ne, što te ne ubije, zamalo te ubije. Što te ne ubije, zamalo te ubije…'' rekla je.

Udarce je često primala, i to od najbližih, ali ih je stoički podnosila. Nažalost, ni očuh nije bio bolji od bezosjećajnog oca.

''Udarac očuha koji Vam je ušao u krevet i počeo Vas dirati?'' upitala je Tatjana Jurić bivšu premijerku.

''Ja sam svog očuha s 14 godina, ja sama, izbacila iz kuće, pobacala mu sve stvari. U tom sam se trenutku postavila kao gazda familije. Moja baka uvijek je govorila - odnos tebe i tvoje mame je takav da izgleda kao da si ti nju rodila, kao da je moja mama meni dijete. Ona je jako patila zbog odlaska tog očuha, ali ja sam rekla - ili on ili ja. On više ne može živjeti ovdje…''

Nije bilo lako, ali nije se žalila. Čini se kako sreće nije baš imala ni u ljubavi.

''I moj prvi i drugi suprug osvojili su me doslovce tako što nisu prestajali, oni su gorjeli… Nisam bila zaljubljiva, više sam bila oprezna. Udala sam se da ta njihova agonija prestane jer ja to ne mogu gledati, da ne činim čovjeka tako nesretnim što ga ne želim.''

Tatjana Jurić upitala je Kosor: ''Jeste bili zaljubljeni u njih?''

''Pa, mislim zapravo da ne'', odgovorila je.

Život su joj, čini se, na neobičan način obilježili muškarci, inat i dokazivanje – sebi i drugima. Ponosna je jer je odigrala ključnu ulogu u posljednjoj fazi pregovora o ulasku Hrvatske u Europsku uniju i unatoč pokušajima neće nikome dozvoliti da preuzme te zasluge.

Sreću je pronašla u poslu, sinu Lovri, ali i unuku. Prije godinu dana doživjela je najveći gubitak - ostala je bez majke, koja joj je cijeli život bila podrška, no ni to ju nije dotuklo.

Ljude je oduševila krijući se ispod maske Kraljice u popularnom televizijskom showu. Da se doista snalazi u svim životnim sferama i poljima, potvrđuje i njezina nova, deveta knjiga, koja izlazi danas - Kraljica: Života ima i izvan politike - koja će pokazati njezinu drugu, zaigranu, opušteniju i manje ozbiljnu stranu.

A što je još otkrila, pogledajte OVDJE.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Albina Grčić Albina Grčić Albina Grčić - 2 Albina Grčić - 3 +25 Albina Grčić - 1 Celebrity Kakvo tijelo Albina ima: Zbog mini topića i ove fotografije svi koji su je vidjeli složili su se u jednom!

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Salma Hayek - 1 Salma Hayek - 3 Salma Hayek - 2 Salma Hayek - 1 +28 Salma Hayek - 1 Celebrity Salma Hayek Svjetski dan bikinija proslavila je fotkom koja ruši internet: ''Druge žene ne mogu se natjecati s tobom po ljepoti!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene