svi su ga voljeli

Političari tuguju za Akijem, iz Sabora su uputili dirljivo priopćenje, a posebno se oglasila i jedna ministrica

Gordan Jandroković - 3 Gordan Jandroković - 3 DNEVNIK.hr 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Gordan Jandroković - 3 +0 Aki Rahimovski - 2 Galerija

Gordan Jandroković izrazio je sućut obitelji Akija Rahimovskog uime cijelog Sabora, a posebno se oglasila i ministrica Nina Obuljen Koržinek

Povodom smrti Aleksandra Akija Rahimovskog, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji u kojima ističe da su Aki i Parni valjak obilježili hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća, priopćeno je u subotu iz Sabora.

Pogledaj i ovo Edina Vukojević i Kristijan Rahimovski evo kako izgleda Aki Rahimovski nikad nije govorio o svojoj starijoj kćeri, poznato je i zašto, a ona je na njegovu sprovodu rasplakala sve prisutne

"Poštovana obitelji Rahimovski, s tugom i žaljenjem primio sam vijest o iznenadnom odlasku gospodina Aleksandra Akija Rahimovskog, jednog od naših najcjenjenijih glazbenika. Uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam vam duboku i iskrenu sućut", navodi se.

Aki Rahimovski i Parni valjak obilježili su hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća. Specifičan i prepoznatljiv vokal iznimnih sposobnosti bio je jedan od zaštitnih znakova Parnog valjka. Njegove osebujne i strastvene izvedbe na mnogobrojnim koncertima unosile su posebnu energiju i dobro raspoloženje na pozornicu i među publiku. Upravo pjesme koje je izvodio ostat će u trajnom sjećanju različitim generacijama koje će ih i dalje s istom emocijom pjevati i voljeti, ističe u izrazima sućuti predsjednik Sabora Jandroković.

Preranim Akijevim odlaskom, dodaje se, "ostaje praznina ponajprije Vama, poštovana obitelji, te članovima njegovog benda, prijateljima i kolegama, ali i svima koji su odrastali uz njegove brojne hitove i stihove".

Oglasila se i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja je poručila je da Rahimovski zadužio hrvatsku glazbenu kulturu te da je njegovim odlaskom, Hrvatska izgubila jedinstvenog umjetnika snažnog glasa i velikog srca.

"Svojom snažnom energijom i neumornim optimizmom, čak i kad je pjevao balade, Aki Rahimovski je zadužio hrvatsku glazbenu kulturu jedinstvenim interpretacijama i prepoznatljivim vokalom koji će zauvijek ostati u sjećanju mnogih generacija", izjavila je Obuljen Koržinek.

Sućut obitelji i prijateljima pjevača i frontmena Parnog valjka, uputila je u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija te u svoje osobno. Istaknula je da je Rahimovski od 1975. godine, kada je s gitaristom i skladateljem Huseinom Hasanefendićem - Husom, Juricom Pađenom i u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnovao Parni valjak, do kraja je ostao vjeran svom bendu.

U bogatoj, gotovo četrdesetogodišnjoj karijeri Parnog valjka, Aki je otpjevao svih 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma od kojih je "Bez struje: Live in ZeKaeM" najprodavaniji hrvatski album uživo.

Istaknula je i neke od brojnih mega-hitova Parnog valjka, pjesme "Stranica dnevnika", "Vrijeme je na našoj strani", "Uhvati ritam", "Zastave", "Lutka za bal", "Jesen u meni", "Pusti nek traje", dodavši da su upravo zahvaljujući jedinstvenom glasu Akija Rahimovskog obilježili naša veselja i naše tuge, zajedničke izlete, obiteljske i generacijske proslave, a ostat će i dalje dio naših života, kao što će biti zauvijek upisane u antologiju hrvatske rock-glazbe.

"Odlaskom Akija Rahimovskog, Hrvatska je izgubila jedinstvenog glazbenika, umjetnika snažnog glasa i velikog srca, stoga u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno, obitelji i prijateljima izražavam iskrenu sućut", poručila je Obuljen Koržinek.

Rock pjevač osebujnog prepoznatljivog glasa Aki Rahimovski (1955.), član jednog od najvećih hrvatskih rock bendova "Parnog valjka", umro je nakon što mu je u subotu ujutro iznenada pozlilo u Novom Mestu, gdje je živio posljednjih godina.

(Hina)

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Vanja Horvat Vanja Horvat - 4 Vanja Horvat (Foto: IN Magazin) +0 Vanja Horvat (Foto: IN Magazin) Celebrity Sestra izbornika Horvata dobro je poznata domaćoj javnosti, pogledajte kako ga je bodrila u društvu njegove najvjernije navijačice

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Aki Rahimovski +0 Aki Rahimovski i Husein Hasanefendić Hus (FOTO: Pixsell) Celebrity Rahimovski je sa samozatajnom suprugom bio više od 40 godina, a sve je iznenadio prije dvije godine kad je u njegovu obitelj stigla prinova

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene