Prerani odlazak

Bila je najkarizmatičnija pjevačica bivše Jugoslavije: "Takvu umjetnicu rijetko ćemo opet sresti''

Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) +0 Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) Galerija

Đurđica Barlović s Novim fosilima se proslavila te je otpjevala hitove koje i danas obožavaju mnogi. Pjevačica bi proslavila 70. rođendan...

Jedna od najkarizmatičnijih pjevačica bivše Jugoslavije, Đurđica Barlović, 23. travnja 2020. bi proslavila 70. rođendan. Njezine hitove i danas obožavaju generacije, a nikad prežaljena pjevačica proslavila se s bendom Novi fosili.

Pogledaj i ovo In Magazin: Vladimir Kočiš Zec - 1 ''e sad kad sam...'' Vladimir Kočiš Zec osvrnuo se na dezinformacije o njemu koje kruže internetom: ''Nisam to ozbiljno shvatio, odmah sam znao o čemu se radi...''

Rođendana neprežaljene kolegice i umjetnice prisjetio se i njezin kolega iz benda Novi fosili, Vladimir Kočiš Zec. "Prije svega, djela govore najviše o njoj. Bila je umjetnica kakvu ćemo rijetko ponovno sresti. Imala je posebnu boju glasa i upravo zbog toga pjesme su bile sjajne. Tekstovi pjesama su je inspirirali i osjetila je te pjesme, a upravo zato bile su tako dobre. Bila je zrela interpretatorica. Đurđica je bila veliki drug, podrška svima nama u bendu te je bila jako marljiva. Najvažnije od svega, bila je odlična majka. Obitelj joj je bila na prvome mjestu, a danas su njezini sinovi sjajni i marljivi dečki. Iz benda i je izašla zbog obitelji. Mislim da bi i danas zajedno pjevali i surađivali", rekao je Zec za DNEVNIK.hr.

Od rane je mladosti pokazala zanimanje za glazbu, a prvi pjevački nastup imala je s tek 13 godina na natjecanju Djeca pjevaju. Redovito je pjevala u programima Tribine mladih uz VIS Batali, no tek nakon dolaska u Nove fosile ostvarila je najveći uspjeh zbog čega su je obožavali diljem bivše Jugoslavije.

Pjesmom Zdenka Runjića ''Diridonda'' na Splitskom festivalu predstavila se široj publici, a odmah su uslijedili i novi albumi koji su se nizali jedan za drugim. "Da te ne volim", "Šuti moj dječače plavi" i "Najdraže moje" neki su od najvećih hitova koje je otpjevala u Novim fosilima.

Nagli preokret dogodio se 1982. godine kada se Đurđica odlučila povuči iz grupe i posvetiti se mirnom obiteljskom životu. Zamijenila ju je Sanja Doležal. Dvije godine kasnije Đurđica je započela solo karijeru, no prerana smrt prekinula je sve njezine želje i snove. Rajko Dujmić je izjavio kako su na dan kada je Barlović preminula stali svi satovi u njegovoj kući.

Đurđica Barlović za mnoge je bila jedan od najljepših glasova hrvatske estrade, a svojim preranim odlaskom, sa samo 42 godine, u životu i srcima svojih sinova ostavila je prazninu koju nitko nije mogao zamijeniti. Unatoč popularnosti koju je uživala, Đurđica je, kako su istaknuli njezini sinovi Hrvoje i Borna, prvenstveno bila majka. Preminula je 26. kolovoza 1992. godine od posljedica srčanog udara.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Ivan Rakitić i Raquel (Foto: Instagram) Ivan Rakitić i Raquel Mauri (Foto: Instagram) Ivan Rakitić i Raquel Mauri (Foto: Instagram) +0 Ivan Rakitić sa suprugom tijekom odmora u Hrvatskoj (Foto: Instagram) Celebrity Lijepa Raquel otkrila čime ju je Rakitić osvojio: "Imaš sve što treba imati moj pravi muškarac"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene