Kao Romeo i Julia

Njezini roditelji nisu odobravali njihovu ljubav!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Spektakularnim koncertom u prepunom primoštenskom klubu Dino Merlin krenuo je na glazbeni put oko svijeta.

Slavni bosanskohercegovački kantautor započeo je turneju povodom izlaska novog albuma 'Hotel Nacional', koji je u prvom tjednu prodaje zauzeo visoko osmo mjesto na Billboardovoj top ljestvici najprodavanijih world music albuma.

Pogledaj i ovo Zdravko Čolić - 1 ovo se čekalo! Nova suradnja Zdravka Čolića i Dina Merlina: Poslušajte nostalgičnu glazbenu priču o sudbini stare ljubavi

Nakon 18-mjesečne koncertne stanke, Dino Merlin bacio je u delirij more svojih obožavatelja i krenuo na glazbeni put oko svijeta.

'Ovog puta sam odlučio da krenemo u Primoštenu, tom jednom zbilja fantastičnom gradiću, koji me tako očarao. Više sam puta bio tu i poželio da krenem da sviram na put oko svijeta iz Primoštena', rekao je Dino.

Iz prepune primoštenske Aurore sinoć je diljem svijeta poslana fantastična razglednica.

Na velikoj svjetskoj turneji, slavni bosanskohercegovački kantautor promovira svoj novi album 'Hotel Nacional', koji je izdao nakon 6 godina i koji obara sve rekorde, a na kojem su između ostalog radili producenti Pet Shop Boysa, Bryan Adamsa i Morchebe.

'Ovo je moj 11-i po redu album. To znači da ide kraju svome dan, jer ne može čovjek napraviti stotinu albuma. Doživio je, mogu reći, jednu vrstu svjetske slave jer smo na Billboardu već u prvih 10 dana bili među 10 najprodavanijih world music albuma', dodaje Dino.

Najveća regionalna glazbena zvijezda, priznaje, da prije svakog izlaska albuma osjeća tremu.

'Nikad se ne smije opustiti, nikad ne smiješ pomisliti da ti netko ne puše za vratom. I na kraju krajeva, pri vrhu najveći vjetrovi pušu, dakle s vrha se na glavu pada, dakle treba se biti jako obazriv', priznaje.

Dan prije velikog primoštenskog koncerta, miljenik publike proslavio je 35 godina ljubavi sa suprugom Amelom.

'To je bio dan kad je rekla da me voli. To je jedan od najvažnijih dana u mom životu i naravno, nisam ga dostojno obilježio. Bilo je to onako lijepo, ali uvijek želim da to bude bolje i valjda će život proć, a ja nikad neću uspjet dostojno obilježiti taj dan', objasnio je Merlin.

A Amelini roditelji su onomad bili protiv njihove ljubavi.

'Pa ja mogu reći da bi veliki postotak roditelja isto reagirao kad bi imali kćerku koja je fina, završava faks i sad nailazi na jednu bitangu i jednog vjetropira kao što sam ja', objasnio je slavni pjevač.

Obitelj je, kaže ovaj 52-godišnjak, temelj njegovog života.

'Moja sestra i ja smo odrasli s majkom, to znači s jednim krilom, a s jednim krilom se teže leti nego s oba krila, tako da sam možda intuitivno, a možda i svjesno želio da se fokusiram na obitelj i da učinim sve da taj program uspije i čini se da još uvijek uspijeva', kaže Dino.

Kći Naidu i sina Hamzu, smatra svojim najvećim blagom.

'Moja djeca imaju oba roditelja, imaju jedan uredan život, skromna su, lijepo odgojena i mislim da će, ako ovako nastave, dobro proći u životu. Kćerka je više na mene, impulzivna, a sin je više na moju suprugu, njegovu mamu, on je onako samozatajan, strpljiv i to je tako, DNK i geni su čudo', kaže.

Iako je njegov današnji život bajka, plodove svog rada počeo je ubirati mnogo godina poslije prvih koncerata.

'Kad sam prvi put obišao skoro cijelu Jugoslaviju, sa prvom pločom, to je bila '85. godina, ja sam se i tada znojio, trudio, na bini sam se bacao na glavu, sve je to bilo kao i sad, ali tada sam došao kući bez prebijene pare', kaže Dino.

Prilog u cijelosti pogledajte u In Magazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene