Superljudi

Dirljivi intervju oca slijepog mladića koji je rasplakao Hrvatsku: ''Mi smo svoj život podredili njemu''

Denis Barta i njegov otac (Foto: Supertalent) - 2 Denis Barta i njegov otac (Foto: Supertalent) - 2 Supertalent 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Denis Barta i njegov otac (Foto: Supertalent) - 1 Denis Barta i njegov otac (Foto: Supertalent) - 2 Denis Barta i njegov otac (Foto: Supertalent) - 3 Denis Barta (Foto: Dnevnik.hr) Denis Barta (Foto: Dnevnik.hr) Denis Barta (Foto: Dnevnik.hr) +0 Denis Barta (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Otac Denisa Barte osvrnuo se na nastup svog sina i cijelu poantu njihova pojavljivanja u ovom showu koju su imali.

Već poslije audicijske emisije i izvedbe pjesme ''Oprosti mi, pape'' Olivera Dragojevića, Denis Barta osvojio je srca žirija, ali i publike i gledatelja. Svoju hrabrost i ljubav prema glazbi ovaj 20-godišnji dječak samo je potvrdio u nedjelju navečer, u četvrtoj polufinalnoj emisiji Supertalenta, gdje je finale izborio pjesmom ''Ostala si uvijek ista'' Miše Kovača. 

Pogledaj i ovo Supertalent -Dupin (Video: Supertalent) - 4 Još nikome nije jasno Izvedba od par sekundi: Kandidat o kojem se dugo pričalo ponovio je svoj bizarni nastup

A Denisu je pojavljivanje u ovakvu showu donijelo samo pozitivne stvari.  Primjerice, u četvrtak je imao nastup u Narodnom pozorištu sa Sašom Lošićem iz Plavog orkestra. 

''Bilo je fantastično, prezadovoljni smo, i Saša je prezadovoljan njihovim nastupom. Nadamo se daljnjoj suradnji'', rekao nam je Denisov otac Nebojša. 

Svima je već poznato da je Denis otvorio obrt, službeno je prvi ulični svirač, pa nas je zanimalo jesu li stigli koji pozivi i ponude iz Sarajeva kad su u pitanju nastupi. 

''Da vam kažem iskreno, nisu, ali dobili smo jedan poziv iz Gradiške da Denis dođe na jedan humanitarni koncert na kojem će svirati s Halidom Bešlićem, pa ćemo se vjerojatno odazvati tom pozivu'', govori nam Nebojša. 

Cijela ova lijepa priča s Denisom vjetar je u leđa njemu, ali i ne samo njemu već i drugoj djeci s invaliditetom. Ocu ovoga 20-godišnjeg mladića poslije svega su se javili brojni roditelji koji se nalaze u istoj situaciji kao njihova obitelj.

''Naša ideja pojavljivanja na ovakvom jednom natjecanju upravo je i bila da damo vjetar u leđa osobama s invaliditetom i roditeljima koji imaju djecu s invaliditetom. Zaista, puno kontaktiramo s njima. Evo baš ovih dana kontaktirali smo s jednom nepokretnom djevojčicom od osam godina i s još jednom djevojčicom od 17 godina koja je prije mjesec dana ostala nepokretna. Družili smo se u jednom kafiću, pjevali jedno dva i pol sata, razmjenjujemo iskustva oko svega. To je naša ideja i cilj. Ovaj nam je show otvorio velika vrata'', ispričao nam je Nebojša.

Dodao je da su on i njegova supruga od samog početka kad su saznali da je Denis osoba s invaliditetom kompletno podredili život njemu i njegovim potrebama. 

''Denis je bio u teškom stanju, tu je i autizam, ali mi smo godinama bili strpljivi i radili, radili. I zato kažem, poruka svega je da postoje šanse za te osobe. Samo treba raditi s njima'', govori nam Nebojša i tvrdi da uvjeti za sve spomenuto na ovim našim prostorima možda nisu sjajni, ali da njemu i njegovoj obitelji to nije ništa teško.

''Neki bi rekli da je teško, neki da nije. Ja tvrdim da nije. Problem je samo jedno. Općenito se osobe koje imaju osobe s invaliditetom oslanjaju na institucije i krive svakoga. Ne, prvo se oni trebaju posvetiti svojoj djeci i dati sve od sebe, pa tek onda očekivati nešto od institucija. Ako se roditelji okrenu sebi i svojoj djeci i dio sebe i dio svog vremena odvoje, sigurno je da će biti lakše i njima i državi i institucijama, a prije svega toj djeci '', odlučno govori otac dječaka zbog kojeg nema tko nije pustio suzu.

Denisov polufinalni nastup pogledajte OVDJE.

Najnovije informacije prati na službenoj stranici Supertalenta.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Marin Čilić (FOTO: Instagram) Marin Čilić (Foto: GOL.hr) +0 Marin Čilić osvaja prvi set (Foto: AFP) Celebrity Marin Čilić napustio Hrvatsku i otišao… a onda je Lovren rekao ''Sram te bilo''

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Elena Brnić (Foto: Dnevnik.hr) Elena Brnić (Foto: Dnevnik.hr) +0 Elena Brnić (Foto: Dnevnik.hr) Celebrity Senzacionalno otvaranje Supertalenta: Maja je ponosna jer je ovo malo čudo baš ona odabrala

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Demi Moore i Maša Mandžuka (Foto: Profimedia) Demi Moore i Maša Mandžuka (Foto: Profimedia) Demi Moore i Maša Mandžuka (Foto: Profimedia) Demi Moore (Foto: Profimedia) +2 Demi Moore i Maša Mandžuka (Foto: Profimedia) Celebrity Ove su fotografije konačni dokaz da glumica nakon tri propala braka ljubi srpsku stilisticu?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene