Imala je čast

Glumica koja je utjelovila kraljicu Elizabetu u popularnoj seriji odala joj počast: ''Bila je simbol dostojanstva i milosti...''

Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 7 Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 7 Profimedia 1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 1 Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 4 Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 3 Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 5 Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 7 Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 8 Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 9 Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 10 Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 11 Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 12 +13 Claire Foy u seriji ''Kruna'' - 6 Galerija

Glumica koja je imala priliku utjeloviti kraljicu Elizabetu u popularnoj seriji Claire Foy odala je počast preminuloj kraljici i rekla koliko je poštuje.

Claire Foy, 38-godišnja britanska glumica koja je imala priliku utjeloviti kraljicu Elizabetu II. u popularnoj Netflixovoj seriji odala je počast preminuloj kraljici.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta s praunučadi Vidite li vi o čemu je riječ? Još jedna fotografija kraljevske obitelji koju je snimila Kate ima sumnjive detalje, i za ovu se vjeruje da obrađivana

Claire je Elizabetu glumila u prve dvije sezone serije ''Kruna'' koja opisuje život kraljice od njenog djetinjstva pa sve do sada, a glumica je otkrila kako joj je bila izuzetna čast utjeloviti ovakav lik.

''Mislim da je bila nevjerojatan monarh. Ujedinila je ljude i bila je masivni simbol kontinuiteta, dostojanstva i milosti'', rekla je BBC-u.

''Moj glavni osjećaj je samo razmišljanje o njoj kao o majci, baki i prabaki, stvarno, i velika mi je čast što sam bio maleni, mali dio njezine priče'', nastavila je Claire.

Claire je glumila mladu Elizabetu koja je preuzela kraljevski tron i udala se za princa Phillipa 1947. pa sve do 1964. godine kada je ulogu preuzela glumica Olivia Colman kako bi glumila stariju verziju kraljice.

Claire Foy poznata je po brojnim ulogama u britanskim filmovima i serijama, a osim ''Krune'', glumila je i u još jednoj kraljevskoj miniseriji ''Vrlo britanski skandal'' u kojoj je utjelovila vojvotkinju od Argylla. Serija prati ljubavni život vojvode od Argylla koji se zaljubio u drugu ženu dok je bio u braku, a njihova rastava braka punila je medijske stupce početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Osim ovih serija, glumila je i u ''Što nas ne ubije'', ''Poremećena'', ''Lovu na vještice'', ''Električni život Louisa Waina'' i brojnim drugima filmskim uspjesima.
Foy nije u braku, a u braku sa Stephenom Campbellom Mooreom prije sedam godina dobila je kćerkicu Ivy Rose.

2018. godine su se rastali, a Claire je potom u intervjuima za britanske medije govorila da više ne vjeruje u ljubav.

''Ako gledam bilo što gdje se ljudi vole, ne mogu to podnijeti'', rekla je.

2017. i 2018. godine osvojila je Emmy nagradu za izvanrednu glavnu glumicu u seriji upravo za ulogu u ''Kruni''.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Badrić i Bernard Krasnić Nina Badrić i Bernard Krasnić Nina Badrić i Bernard Krasnić Nina Badrić i Bernard Krasnić +25 Nina Badrić i Bernard Krasnić Nekad i sad Sjećate se mlađahnog muža Nine Badrić? Razveli su se nakon šest godina, a on se oženio bivšom djevojkom našeg sportaša

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton Kate Middleton i princ William Kate Middleton i princ William Prinčevi William i Harry, Meghan Markle i Kate Middleton +21 Prinčevi William i Harry, Meghan Markle i Kate Middleton Zanimljivosti Pogledajte kako je Kate odala počast princezi Diani, odabrala je baš detalj koji je obilježio poveći skandal!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene