
Započeo je još jedan novi tjedan u Masterchef kuhinji s Kutijom iznenađenja. Vrijeme odmiče, kriteriji žirija su sve oštriji, a TOP 10 se bliži.
Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!
Pogledaj i ovo



U današnjoj Kutiji iznenađenja su bile sljedeće namirnice: srneći filet, krumpir, crveni kupus, borovica, borovnica, mlada rukola, luk, demi glace divlji, suha šljiva, kiseli kupus, crno vino, kisela paprika, medvjeđi luk, portobello gljiva, cimet i škripavac.
Dino je naglasio da živimo u živopisnoj zemlji s velikim gastronomskim potencijalom koji još nije u potpunosti razvijen, ali se razvija. 'Na vama je danas da razvijate hrvatske gastronomske potencijale!', rekao je.
>> Stanko ispao zbog previše luka, Hrvoje revoltiran stalnim kritikama
Danas su kandidati kuhali na temu Like i Gorskog kotara. Ta kuhinja se odlikuje jednostavnošću, pečenjima na otvorenoj vatri, a neka klasična jela su im kiselo/svježe zelje, palenta, grah, krumpiri, fini sirevi, janjetina, ovčetina, svinjetina i dosta divljači. Područje Like i Gorskog kotara je bogato gljivama. Mate je naglasio da će se nedovršena jela i veće greške slati na galeriju. 'Nemojte si dopustiti situaciju Petre i Hrvoja prošli tjedan!', upozorio je.
Hrvoje je malo eksperimentirao danas. 'A što, već sam dva puta bio na galeriji, nemam što izgubiti.', rekao je u šali.
Danas je bio zadnji u redu i sam za radnom jedinicom: 'Prije sam uvijek prilikom kuhanja zbijao šale sa 'susjedima', ali danas je u kuhinji bilo tiho. Valjda je takav dan.'. 'Danas nisam išla ni u kakve krajnosti u kuhanju, radila sam jednostavno jedan 'šumski meni'.', rekla je Petra Plantak. Nije bila zadovoljna prezentacijom, ali okusima jest.
Nikola nije bio zadovoljan svojim tanjurom. Imao je problema s gljivom koja mu se za vrijeme pečenja zacrnila. Prvo ju je odlučio servirati i stavio na tanjur, nakon čega se predomislio i krenuo po drugi tanjur da sve preseli. Nije stigao staviti umak, malo je salate servirao, nije stavio ni sir. 'Fino je, ali tanjur je nepotpun. Nisam zadovoljan, nije to ono što mogu.', kazao je.
Za vrijeme kušanja Mate je rekao Hrvoju da mu je umak dobar, a punjenje se ne osjeća radi jakog umaka, ali je napredovao. 'Jeste ga ti i Hrvoje zakomplicirali', kazao je Dino Ivoni Kristini. Radovanu je Nikolino jelo dobro, dok se Dino s njim ne slaže. Misli da je srnetina prepečena i da je umaka premalo. 'Inspiracija za Liku i Gorski kotar može biti jedino ako si iz Pariza, pa da ti je netko kazao da si Ličanin.', komentirao je Radovan jelo Marka Palfija.
Žiri je kao TOP 3 danas izdvojio: Hrvoja, Petru Plantak i Ivonu Kristinu. Dino je rekao da su svi, u jednu ruku, nadmašili sami sebe. Petra Plantak je današnja pobjednica Kutije iznenađenja i sutra bira glavnu namirnicu u Testu kreativnosti. Radovanu je drago što je Hrvoje danas u sredini među dvije gracije.
'Nakon tri Stres testa i skoro ispadanja našao sam se u četiri oka sa srnom i napravio dobro jelo.', kazao je Hrvoje. Danas se prvi put nalazi 'naprijed', ispred žirija te je sretan radi toga. Petri Plantak je posebno drago zbog Hrvoja: 'Cijeli prošli tjedan nam je išlo naopako, baš nam je to trebalo!'. Sutra će odabrati ono što joj se svidi, a što se tiče odgovornosti i zamjeranja kolega kaže da to nije njezina stvar. 'Ako netko zamjeri, to je njegov problem.', kaže. Veseli se sutrašnjem kuhanju.
Isprobajte Ovo 7 dana bez naknade
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook