Oglasila se Ana Gruica

''Svaka od nas žena misli da se nama ''to'' ne može dogodit''

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Brojne domaće zvijezde planinarenjem su poslali zajedničku poruku o važnosti prevencije ginekološkog raka.

Brojni hrvatski liječnici i građani zajedničkim planinarenjem na Sljeme obilježili su međunarodnu javnozdravstvenu akciju Globe – athon. Potaknuti poraznim statistikama o velikom broju smrti u Hrvatskoj od različitih vrsta ginekološkog raka, vlastitim su primjerima ukazali na važnost tjelesne aktivnosti i njezine iznimne uloge u prevenciji bolesti koja nepravedno uzima najviše ženskih života.

Pogledaj i ovo Zrinka Cvitešić i Hrvoje Rupčić svi su brujali o njima Ljubavna priča ovog domaćeg para bila je jedna od najpraćenijih, no poslije pet zajedničkih godina ipak su krenuli svatko svojim putem

“Drago mi ja da su se unatoč kiši planinari odazvai i uspeli na Sljeme u akciji koja se bori protiv ginekološkog raka!” – izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i predsjednik Hrvatske lige protiv raka te dodao: ‘’Moram naglasiti da je za uspješnu borbu nužno redovito odlaziti na ginekološke preglede, te tako brinuti o vlastitom zdravlju!’’

Planinarenje povodom četvrtog izdanja hvalevrijedne zdravstvene akcije CroGlobathon koju zajednički obilježavaju brojne zemlje svijeta trajalo je više od tri sata, a uzbudljivom pohodu liječnika i građana pridružili su se i jedan od najpoznatijih hrvatskih alpinista Stipe Božić, glumci Ana Gruica i Vedran Mlikota te glazbenik Hrvoje Rupčić.‘’Ovo mi je već četvrti put da sudjelujem. Mislim da je jako dobro da se poznate osobe uključe u ovakve akcije i time daju na važnosti tome da se žene pregledavaju redovito i možda tako spriječe ovu opaku bolest!’’-izjavio je Stipe Božić.Zajednički uzbudljivi put završio je dolaskom na cilj u Dom Crvenog križa Grada Zagreba koji je za planinare pripremio odličan grah te provjeru krvnog tlaka.

“Kao dugogodišnja planinarka počašćena sam sudjelovanjem u ovoj akciji. Svaka od nas žena misli da se nama “to” ne može dogoditi. Stoga bi nam briga o zdravlju trebala biti na prvom mjestu!” – zaključila je pri dolasku na cilj glumica Ana Gruica.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene