U braku 73 godine

Kraljičin suprug ušao u 100. godinu života: Njegov život pun je uspona i padova, evo nekih zanimljivosti

Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) +0 Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Galerija

Princ Philip službeno je ušao u 100. godinu života, a imao je zaista zanimljiv život pun uspona i padova. S kraljicom je u braku čak 73 godine.

Britanski princ Philip slavi veliki, 99. rođendan, a čestitke je dobio sa svih strana svijeta i od članova kraljevske obitelji.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta, princ Philip, princeza Anne i kralj Charles Nije mu moglo biti svejedno Princa Philipa duboko je povrijedila i uzrujala jedna stvar, evo zašto je čak razmišljao i o tužbi!

Kraljevska obitelj dan uoči njegova rođendana objavila je nove fotografije princa na kojima pozira u dvorcu Windsor sa svojom suprugom, kraljicom Elizabetom (94), s kojom je u braku čak 73 godine. Kraljica i princ Philip zajedno su u karanteni već tjednima, a izvori bliski kraljevskoj obitelji istaknuli su kako je to najviše vremena što su proveli zajedno posljednjih nekoliko godina.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wishing a very happy 99th Birthday to The Duke of Edinburgh! Swipe to see a new photograph of Her Majesty The Queen and His Royal Highness The Duke of Edinburgh, released by @theroyalfamily to celebrate his birthday today.

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on

"Želimo sretan 99. rođendan i puno sreće vojvodi od Edinburgha!", napisali su princ William i Kate Middleton na svom službenim Instagramu u opisu serije fotografija s princom.

Voli se šaliti, obožava sport i kulinarske emisije

Princ Philip službeno je ušao u 100. godinu života, a imao je zaista zanimljiv život pun uspona i padova. Princ je oduvijek veliki pobornik činjenice da izvanzemaljci postoje, a još je od mladih dana zagovarao te teorije. Njegova majka bila je nagluha, zbog čega je još kao dječak naučio znakovni jezik te ga i dan-danas savršeno poznaje.

Kraljičin suprug obožava kulinarske emisije, a "Mary Berry" mu je najdraža od njih. On je ujedno i prvi član kraljevske obitelji intervjuiran za televiziju, i to 1961. godine. Romansu s kraljicom započeo je u prvoj polovici prošloga stoljeća, a kako ih odmah ne bi uhvatili, Elizabeta je pored kreveta držala njegovu fotografiju na kojoj ima bradu da ga zaposlenici palače ne bi prepoznali.

Princ se obožava šaliti na svoj račun, ali i na račun drugih. Tijekom brojnih kraljevskih putovanja upoznao je tisuće ljudi, a dobivao je i mnoge poklone. Jedan od njih su dva nilska konja koja je dobio na dar od predsjednika Liberije. Jednom je prilikom upoznao 104-godišnju ženu kojoj je rekao da ne vjeruje kako ima toliko godina "jer si žene uvijek oduzmu barem 10 godina".

Philip ispod kilta dugo godina nije nosio baš ništa, a govorio je kako je to po uzoru na njegova oca. Na početku braka s kraljicom često je tulumario do dugo u noć sa svojim prijateljima te se nerijetko verao preko vrata palače koja su bila zaključana. Princ se oduvijek bavi sportom, a polo i kriket najdraži su mu sportovi.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Billy Zane (Foto: Getty Images) Billy Zane (Foto: Getty Images) Billy Zane (Foto: Profimedia) Billy Zane (Foto: Instagram) +0 Billy Zane (Foto: Getty Images) Celebrity Pamtimo ga kao zgodnog negativca u ''Titanicu'', a 23 godine kasnije kose više nema, ali ima koju kilu viška i poveći trbuh

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene