Bez srama!

Lista slavnih s ovim poremećajem se povećava: Bebe Rexha iskreno progovorila o svojim tegobama

Bebe Rexha (Foto: Instagram) Bebe Rexha (Foto: Instagram) instagram 1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Bebe Rexha (Foto: Instagram) Bebe Rexha (Foto: Instagram) Bebe Rexha (Foto: Instagram) Bebe Rexha (Foto: Instagram) Bebe Rexha (Foto: Instagram) Bebe Rexha (Foto: Instagram) Mel Gibson (Foto: Getty Images) Mariah Carey (Foto: Getty Images) Mariah Carey (Foto: Getty Images) Vivien Leigh (Foto: Profimedia) +2 Bebe Rexha (Foto: Instagram) Galerija

Pjevačica Bebe Rexha u emotivnoj objavi na Twitteru priznala je da ima bipolarni poremećaj, no nije usamljena!

Poznata pjevačica albanskih korijena Bebe Rexha u nedavnoj emotivnoj objavi na Twitteru priznala je kako joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj. Na taj način svijetu je obznanila s kakvim se paklenim mukama psihičkih tegoba posljednjih mjeseci borila. 

Pogledaj i ovo showbuzz Manična depresija Što je zapravo bipolarni poremećaj? Poznati progovorili o bolesti

29-godišnja pjevačica otkrila je kako joj je tek nedavno dijagnosticiran bipolarni poremećaj, nakon dugog niza godina borbe sa samom sobom i svojim psihičkim stanjima. 

"Jako dugo nisam razumjela zašto sam se osjećala tako bolesno. Zašto bih toliko potonula da ne bih željela izaći iz kuće, ali i zašto noćima ne bih mogla spavati, ne bih mogla prestati raditi i stvarati glazbu. Sada znam zašto", napisala je vidno potresena Bebe Rexha. 

Napisala je kako je bipolarna i naglasila da se "više ne srami".

Pjevačica je najavila i novi album, koji će biti najosobniji dosad, a sastojat će se upravo od glazbe koja je nastala u njezinim stanjima manije, kada nije mogla prestati raditi. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🖤 Queen of the night 🖤

A post shared by Bebe Rexha (@beberexha) on

Da bipolarni poremećaj nije rijetkost među slavnima, znaju već i vrapčići na grani. Od te su psihičke bolesti patile mnoge zvijezde starog Hollywooda, ali i današnjice. 

Poznato je da glazbena diva Mariah Carey boluje od bipolarnog poremećaja, koji joj je dijagnosticiran 2001. godine. Tada je rekla kako je godinama živjela u "izolaciji" i da je potražila pomoć nakon što više nije uspjevala uspostaviti kontakt s ljudima. 

Sličnu priču proživio je i Mel Gibson, koji je javnosti priznao svoju dijagnozu 2008. godine. Iako je uvijek profesionalno bio iznimno uspješan i kao glumac, i kao redatelj, i kao producent, Gibson se u privatnosti svog doma očito teško nosio sa svojom bolešću, pa je tako nizao skandal za skandalom, od obiteljskog nasilja do okršaja s policajcima.

Tragična sudbina Kurta Cobaina, koji si je u 27. godini oduzeo život, povezana je s njegovom dugotrajnom i mučnom depresijom, koju Kurt nikada nije želio liječiti lijekovima. Bipolarni poremećaj dijagnosticiran mu je već u djetinjstvu, kada su ga roditelji vodili psihijatrima zbog nemogućeg ponašanja. 

Vjerojatno najpoznatija zvijezda s ovom dijagnozom jest glumica Catherine Zeta-Jones. Oskarovka i supruga Michaela Douglasa suočila se s teškom dijagnozom i sve prebrodila. Glumica nastavlja u javnosti progovarati o svojoj bolesti s kojom se sjajno nosi. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When you realize it’s only Thursday 😂

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

Bipolarni poremećaj pogađao je i zvijezde zlatnog doba Hollywooda, pa tako i zvijezdu filma "Zameo ih vjetar" Vivien Leigh. Leigh je bila jedna od najljepših žena i najvećih zvijezda svog doba, no pratila ju je i reputacija "teške naravi", zbog koje je često imala probleme na snimanjima. Svoja stanja manije i teške depresije liječila je elektrošokovima. 

S obzirom na ovo šaroliko, ali vrlo uspješno društvo, Bebe Rexha ne bi se trebala osjećati osamljeno zbog svoje dijagnoze, a sigurni smo da će i ovaj životni izazov za nju biti tek manja prepreka na putu do uspjeha. 

Ne ustručavajte se potražiti pomoć

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi da pravom odlukom, nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam.
U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete, nazovite na besplatni broj 116-111.
Broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9 do 20 sati.

Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA je udruga koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.
Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene