''Jako me zanimaju''

Sarajka pozitivnog duha napustila je MasterChef, a evo koja joj je još velika ljubav pored kuhanja: ''Zamislite je kao desert...''

Asmira Mujić Mašić Asmira Mujić Mašić Nova TV 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Asmira Mujić Mašić - 9 Asmira Mujić Mašić - 8 Asmira Mujić Mašić - 7 Asmira Mujić Mašić - 6 Asmira Mujić Mašić - 5 Asmira Mujić Mašić - 4 Asmira Mujić Mašić - 3 Asmira Mujić Mašić - 2 Asmira Mujić Mašić - 1 +0 Asmira Mujić Mašić Galerija

Asmira Mujić-Mašić napustila je MasterChef, a svoje savjete i ponešto o privatnom životu te još jednu ljubav koju gaji podijelila je i za naš portal.

Asmira Mujić-Mašić jedanaesta je kandidatkinja koja je napustila kuhinju MasterChefa. U showu su je svi gledali kao majku, a svojom dobrotom i izraženim osjetilima za dobre okuse dospjela je do top 15 kandidata.

Međutim, ispadanje iz showa teško joj je sjelo.

''Prisjećam se zadnjeg stres-testa i razmišljam o tome da sam tada replicirala jelo prema okusima koje sam osjetila i kuhala po svom osjećaju bez detaljnog praćenja recepta, dobila bih na vremenu i sigurno imala sličniju repliku jela. Svi smo svjesni da je Masterchef natjecateljska igra i da je samo jedan pobjednik, ali u tim trenutcima teško je nositi se s emocijama. Možda sam jednim dijelom i željela ostati jer sam znala da mogu puno više, da imam znanja i umijeća koje nisam pokazala i mislim da sam izlazak upravo zato i doživjela vrlo emotivno. Ne smijemo dopustiti da nas uspjeh zavara, ali isto tako nas ni poraz ne smije baciti u očaj. Uostalom, neuspjeh je iskušenje koje uvijek prethodi uspjehu. Možda jednostavno taj dan nije bio moj dan'', govori motivirajuće.

Kolegama koji su ostali zaželjela je samo jedno: ''Kolege kuhari, naoštrite noževe i pertle čvrsto vežite.''

U prvom gastroduelu bila je vođa tima, ali kaže da nije sretna što je taj zadatak shvatila kao pravu kuhinju.

''Prvi gastroduel nije stvarni prikaz kuhinje, bio je zabavan i meni je žao što ga nisam tada tako doživjela, sigurno bih puno bolje i lakše podnijela odgovornost. Možda sam trebala dati kreativnu slobodu svome timu da napravi ukusna i kreativna jela i poštedjeti sebe one silne vike preko optičke i zvučne prepreke. Nažalost, mudrost stječemo tek kada na vlastitoj koži osjetimo gorčinu i težinu. Cijena mudrosti je visoka, zahtijeva puno hrabrosti kojom se otvaramo novim iskustvima, a to je bilo zaista nezaboravno iskustvo. Zasigurno bih u stvarnoj kuhinji bez vizualne i zvučne barijere bez problema vodila svoj tim i upravljala svim procesima'', priznaje.

Evo kakvi su joj planovi za dalje.

''Već duže vrijeme kuham po inerciji i nikada neću prestati kuhati, dok me noge nose i oči služe, istraživat ću biljne vrste i ljekovito bilje te od svega praviti kombinaciju hrane koja će zasititi zdravu glad koju svi imamo i trebamo osvijestiti. Kada nahranimo našu zdravu glad, tek tada ćemo napuniti sve depoe mikronutrijenata i makronutrijenata koji su ostali prazni jedući hranu praznih kalorija.''

Bi li se ponovno prijavila, nije sigurna.

''Budućnost je neizvjesna, ali ako se ovogodišnji kandidati prijave drugi put, i ja ću ponovno biti dio istog tima.''

Od svih kandidata najviše se sprijateljila s Antoniom Mikac, a evo i s kim bi od ostalih kandidata voljela ostati u kontaktu.

''Antonia je najbolja kuharica tradicionalne kuhinje, Profesor Petar, Maja koja je prerano ispala s obzirom na kuharsko iskustvo i umijeće, Kike, Manuel, Meri, Marko, David, Mateja, Miro, Ivana najdraža Hercegovka, Ivan, Sara, Ana-Maria, Luka, Gaia, Leon, Josip, Lara... Ustvari, svi su mi dragi i svi bez izuzetka dobrodošli su kod mene u Sarajevo'', neodlučna je.

U svom predstavljanju Asmira je rekla kako kod kuće voli uzgajati povrće i skupljati sjemena biljaka koje polako nestaju, a nas je zanimalo koja je najčudnija biljka koju trenutačno posjeduje.

''Trenutno mi cvjetaju Ceropegia sandersonii iz porodice Apocynaceae, koja nije ljekovita biljka, ali su cvjetovi u obliku malih padobranaca i prelijepi su. Zamislite kalupe za deserte u obliku neobičnih cvjetova. Desert u obliku cvjetova te biljke, koji izgledaju kao mali padobranci, bio bi sigurno pravi hit. Posut biljnim prahom u boji, fantastičnog cvjetnog okusa i mirisa, bio bi to desert za koji vrijedi umrijeti'', predlaže daljnje ideje za desert.

''Ljekovite biljke koje me u posljednje vrijeme veoma zanimaju jesu adaptogene biljke naših prostora o kojima se vrlo malo zna, recimo naš sladić. Čuvarkuća koju svi imamo negdje u nekom kutku dvorišta izuzetno je ljekovita. Tušt je vrsta koju malo ljudi poznaje, izuzetno je ljekovita, a salata od tušta je izvrsna. Draže su mi biljke koje se na našim prostorima mogu uzgojiti u prirodnim uvjetima, trebamo potražiti naše zaboravljene autohtone biljke poput lobode, kiselice, macine trave, dobričice, anđelike... Uvrstiti ih u prehranu i osjetiti njihovu ljekovitu snagu'', dodala je savjetujući.

Asmira ima tri kćeri, ali majčinim stopama neće krenuti nijedna.

''Moje kćeri vole kuhati, ali njihovi su interesi daleko od Masterchefa.''

Vedra Sarajka trenutačno radi u kantini jedne IT firme, a evo i što izdvaja kao prednosti i mane toga posla i posla u kuhinji.

''Kuhinja Masterchefa zahtijeva kreativnost u momentu, brzinu i natjecateljski duh, pomalo sebičnosti, snalažljivost s ograničenim brojem namirnica i vremenom. Morate biti spremni nositi se s olujom svojih, ali i tuđih emocija, umorom i akcijom na zahtjev. Rad u kantini unaprijed je organiziran, pomalo monoton i fizički vrlo naporan.''

''U stvarnoj kuhinji lakše je pronaći ravnotežu i odvojiti osobno i poslovno, dok je u kuhinji Masterchefa veliki izazov pronaći balans između emocija i samog kuhanja. Na kraju, ne treba zaboraviti da se nikada ne smijemo predati i da će neuspjeh u kuhinji, ali i u životu biti samo jedno od iskušenja koje će prethoditi uspjehu'', dodala je za kraj.

Daljnji tijek natjecanja pratite već u sljedećim epizodama MasterChefa.

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole Williams English - 4 Nicole Williams English - 3 Nicole Williams English - 2 Nicole Williams English - 1 +12 Nicole Williams English Celebrity Slavni sportaš nije ju htio odvesti pred oltar jer ga je špijunirala, ali stvari su danas ipak malo drugačije!

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Simona Mijoković i Marko Grubnić Simona Mijoković i Marko Grubnić Simona Mijoković - 4 Simona Mijoković - 2 +21 Simona Mijoković - 5 Nekad i sad Pojavile se fotografije Simone Mijoković iz 2008. godine, u razuzdanom izlasku društvo joj je pravio dobro poznati Hrvat!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene