Zauvijek Toše!

Prije 12 godina njegov se život prerano ugasio nakon strašne nesreće, ali uspomena na njega ne blijedi

Toše Proeski (Foto: AFP) Toše Proeski (Foto: AFP) Afp 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Toše Proeski (Foto: AFP) Toše Proeski (Foto: Screenshot) Toše Proeski (FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL) Toše Proeski (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL) +0 Toše Proeski (Foto: AFP) Galerija

Toše Proeski život je izgubio 16. listopada 2007. godine u automobilskoj nesreći kod Nove Gradiške.

Makedonski pjevač bio je jedna od najvećih balkanskih zvijezdi, a onda mu se život prerano ugasio.

16. listopada 2007. godine preminuo je makedonski slavuj Toše Proeski u automobilskoj nesreći kod Nove Gradiške. Imao je samo 26 godina, a mnogi obožavatelji i danas tuguju za njim.

Osim neutješnih obitelji, prijatelja te tadašnje djevojke, umirovljene rukometašice Andrijane Budimir, Toše je iza sebe ostavio i brojne kolege koji su ga doslovno obožavali i zbog njegova talenta i zbog skromnosti. Jedan od njih svakako je bio naš pjevač Tony Cetinski, koji svake godine obilježi ovaj tužni dan na društvenim mrežama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tony Cetinski⭐️ (@tonicetinski) on

"Svake nam godine dolazi taj dan, to jutro kao nešto što ne želimo saznati, čuti ni slutiti, no ipak nemilosrdno dođe i podsjeća nas koliko smo krhki i kako nikada ne znamo što nam nosi sljedeći dan. Jako je teško evo već dvanaestu godinu prihvatiti kako te nema tu. Jedina nam je nada to što si bio i ostao dokaz da anđeli u ljudskom obliku postoje i ostaju uvijek tu kraj nas."

"Uvijek volim reći i ponoviti da si bio stvarno poseban. Zahvaljujući tebi, tvom ponašanju, skromnosti, djelima, siguran sam da su anđeli tu s nama i u ljudskom obliku. Bio si jedan od onih ljudi koji vraćaju vjeru u ljudskost, u anđele koji hodaju zemljom. Mogao si tu na zemlji još puno toga, ali sve ćemo nadoknaditi kada se jednom sretnemo gore u svemiru, na nekom proplanku. Dragi Toše, volimo te do posljednjeg daha. ZAUVIJEK BRATKO MOJ", poručio mu je Tony na Instagramu.

Podsjetimo, tog kobnog dana Toše je sjeo u svoj Touareg kojim je upravljao njegov vozač Georgij Georgijevski, a zbog neprilagođene brzine i premalog razmaka između vozila udario je u prikolicu tegljača, pri čemu se desna, suvozačeva strana gdje je sjedio Toše zabila u prikolicu kamiona. Georgij je izgubio kontrolu nad vozilom, pa se automobil zaokrenuo na cesti i potom silovito udario u zaštitnu ogradu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toše Proeski ✳️ (@tose_todor_proeski_) on

Pjevač je izgubio život na licu mjesta, a s njima je u automobilu bila i menadžerica Ljiljana Petrović, koja je preživjela strašni sudar od kojeg se ledi krv u žilama, baš kao i Georgij. Poginulog pjevača iz automobila su izvukli tek uz pomoć vatrogasaca.

Na obljetnicu Tošine smrti na njegov grob u Kruševo u Makedoniji svake godine dolaze tisuće obožavatelja iz raznih dijelova svijeta, a redovno se i na glavnom trgu u Skoplju održavaju razna događanja njemu u čast.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle, princ Harry i Archie (Foto: Screenshot) Meghan Markle, princ Harry i Archie (Foto: Getty Images) Meghan Markle, princ Harry i Archie (Foto: Screenshot) Meghan Markle, princ Harry i Archie (Foto: Screenshot) +4 Meghan Markle, princ Harry i Archie (Foto: Screenshot) Celebrity Najnježnija kraljevska pusa: Objavljena dosad neviđena snimka mame Meghan i malenog Archieja

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene