UŽASNA NESREĆA

Strava na setu: Alec Baldwin ubio ženu i ranio još jednog čovjeka

Alec i Hilaria Baldwin (Foto: Profimedia) Alec i Hilaria Baldwin (Foto: Profimedia) Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Alec i Hilaria Baldwin (Foto: Profimedia) Galerija

Glumac Alec Baldwin sudjelovao je u jezivoj nesreći na filmskom setu. Naime, pucao je iz pištolja koji je služio kao rekvizit te je ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu, objavile su vlasti u Novom Meksiku.

U priopćenju se navodi da su zamjenici šerifa oko 14 sati poslani na set na ranču Bonanza Creek kada je pozivatelj hitnoj službi prijavio pucnjavu.

“Šerifov ured potvrđuje da su dvije osobe upucane na snimanju filma Rust. 42-godišnja Halyna Hutchins, direktorica fotografije i 48-godišnji Joel Souza, koji su upucani kada je 68-godišnji glumac i producent Alec Baldwin pucao iz vatrenog oružja.

Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Sveučilišta New Mexico, gdje ju je medicinsko osoblje proglasilo mrtvom, a Souza je kolima hitne pomoći prevezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent, gdje je na liječenju zbog ozljeda'', navodi se u priopćenju.

Istraga ostaje otvorena i aktivna, a u vezi s ovim incidentom nisu podignute optužnice. "Gospodin Baldwin je dobrovoljno došao razgovarati s istražiteljima i nakon razgovora s njima je otišao'', rekao je Juan Rios iz Ureda šerifa za Guardian.

Glumčev glasnogovornik potvrdio je da se na setu dogodila nesreća u kojoj je vatreni pištolj s ćorcima zakazao, a lokalni mediji izvijestili su da je Baldwin viđen u četvrtak ispred šerifova ureda u suzama, no za komentar nije bio dostupan.

''Prema istražiteljima, čini se da je scena koja se snimala uključivala korištenje vatrenog oružja kada je iz njega pucano. Detektivi istražuju kako je i koja vrsta projektila ispaljena'', rekao je Rios.

Produkcija filma koji je režirao Souza, a Baldwin producirao i glumio u njemu, zaustavljena je i snimanje će biti nastavljeno idućega mjeseca.

Hutchins je bila direktorica fotografije akcijskog filma Archenemy 2020. s Joeom Manganiellom u glavnoj ulozi. Diplomirala je na Američkom filmskom institutu 2015., a četiri godine kasnije proglašena je ''zvijezdom u usponu''.

Pogledaji ovo Joshua Jackson (Foto: Profimedia) Preporuke Uživao je u ubijanju i sakaćenju potpuno zdravih ljudi, a vjerovao je da mu je cijeli svijet na dlanu
Pogledaji ovo showbuzz Zanimljivosti Život je izgubio na setu i to snimajući scenu u kojoj njegov lik umire, svi se i danas pitaju zašto su pravi meci završili u pištolju

Slučaj je mnoge podsjetio na onaj glumca Brandona Leeja, sina slavnog Brucea Leeja, kojemu je karijera bila u usponu i pred njim je bio cijeli život, no sve je prekinuto u ožujku 1993. godine, kada je stigao na set filma "Vrana", a samo nekoliko sati kasnije pronađen je mrtav.

Pred sam kraj Brandon je snimao scene u kojima umire, kada je nažalost stvarno primio smrtonosni hitac iz pištolja u kojem nije trebalo biti metaka. Bio je hitno prebačen u bolnicu, gdje su kirurzi pokušali zaustaviti krvarenje i sanirati ranu u trbuhu, ali nažalost nisu uspjeli.



 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene