U kolovozu

Ovog ljeta Hollywood stiže u Šibenik! Velika svjetska imena bit će dio prvog Croatian International Film Festivala

Elle Mische - 2 Elle Mische - 2 PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Elle Mische - 2 +0 Rooney Mara Galerija

Šibenik će ove godine od 8. do 11. kolovoza ugostiti prvi Croatian International Film Festival predvođen osnivačicom i kreativnom direktoricom Ellom Mische. Festival je najavio i američki VARIETY, jedan od tri vodeća magazina čiji je fokus na eminentne reportaže iz svijeta filma i vizualne umjetnosti, a s posebnim osvrtom na događaje u Hollywoodu.

Croatian International Film Festival prvenstveno stavlja naglasak na žene u filmskoj industriji i medijima, a svečano otvorenje održat će se na Trgu Republike Hrvatske s atraktivnom gala večeri, crvenim tepihom i hommage šibenskoj legendi glumišta - Špiri Guberini. Za tu priliku uvodnu riječ imat će naš dramski umjetnik, ''dite Šibenika'' Goran Višnjić.

Potom će uslijediti tri dana programa na čak četiri lokacije: Tvrđavi Barone, Kući Arsen, Civitas Sacri i Muzeju grada Šibenika.

Na listi zaprimljenih filmova publika će imati priliku vidjeti 6 dugometražnih i 20 kratkometražnih filmova, sudjelovati u panelima, te razgovorima s režiserima i glumcima. Vrijedno je istaknuti da je CIFF kreirao poseban 'studentski kutak' namijenjen mladim talentiranim studentima filma.

''Zaprimili smo preko 100 filmova pristiglih iz cijelog svijeta, a uži izbor će se svesti na 10 država među kojima su uz Hrvatsku, SAD, Japan, Meksiko, Nepal, Švicarska, Njemačka, Ukrajina i Kambodža. Izazov i strast mi je spojiti moja dva svijeta, Hrvatsku i Ameriku, te ih povezati kroz filmsku industriju, a gdje ljepše nego u prirodnom ambijentu naše obale'', kazala je osnivačica hvalevrijednog prvog izdanja CIFF-a Ella Mische, mlada akademska glumica, Hrvatica s američkom adresom.

Festival će službeno otvoriti film ''La Cocina'' s američkom zvijezdom Rooney Mara u glavnoj ulozi.

Detalje programa te koje domaće i svjetske zvijezde će se naći na crvenom tepihu još čuvamo kao iznenađenje.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene