već viđeno?

Glumački odlična postava, ali nema onaj X faktor koji će je izdignuti iz drugih serija

Elizabeth Olsen, Jesse Plemons, Love and Death Elizabeth Olsen, Jesse Plemons, Love and Death Foto: Profimedia

Za ljubitelje true crime serija, HBO je izbacio seriju Love & Death s Elizabeth Olsen u glavnoj ulozi. Čim je krenula najavna špica imala sam osjećaj da me podsjeća na nešto jako slično, i nešto što sam relativno recentno i pogledala.

Prošle godine smo imali priliku gledati Candy, seriju koja je bazirana na istoj priči, samo sa drugim likovima. Jednostavno nisam mogla, a da ne uspoređujem ove dvije serije, ali sam dala sve od sebe da se uživim u Olsenin prikaz Candy Montgomery, žene koja je sjekirom ubila (navodno) svoju najbolju prijateljicu.

Love & Death je mini serija redateljice Lesli Linka Glatter i scenarista Davida E. Kelleya. Priča je bazirana na istinitom događaju koji se dogodio 13. Lipnja, 1980. u teksaškom gradiću Wylie. Iako scenaristički je veoma slična seriji Candy koju je izbacio Hulu prošle godine, ova verzija priče je po meni nekako blaže ispričana. Zločin nam je već poznat, znamo što će se dogoditi, ali u ovoj seriji nedostaje faktor intrige, šoka, gađenja, i horora. Redateljski se serija ne bavi toliko detaljima i simbolikom, a bavi se više površinskim odnosima između likova. Ova verzija stravičnog zločina ispričana je linearno i na naturalističan način koji, ukoliko niste upoznati sa pričom, ne naslućuje da će se desiti nešto neočekivano.

Stilski je serija apsolutno savršena, bez iskarikiranih perika iz sedamdesetih i osamdesetih, domovi se čine kao da zaista netko živi u njima, te jednostavno čitav vizualni osjećaj koji ova serija prenosi je prirodan i vjerodostojan za taj specifičan vremenski period. Ono što nedostaje ovoj verziji priče su promjene u likovima u koje ćemo kao gledatelji povjerovati. Čini se kako likovi donose odluke olako, bez posljedica, a onda i kada ih imaju, veoma brzo se razrješe.

Scenaristički to nije idealno kada je true crime žanr u pitanju, ali serija je dovoljno dobro snimljena i napisana da bi ostali u njoj do kraja.

Elizabeth Olsen utjelovljuje lik Candace ''Candy'' Montgomery, savršene supruge, prisutne majke, dobre susjede, i velike vjernice.

Pravo je osvježenje gledati Olsen kako se pomalo odmiče od Marvelovog svijeta, te uplovljava u likove koji su dosta prirodniji.

Njezina Candy je prirodna, te ima dozu nevinosti kroz sve svoje promjene. Olsen je vjerodostojna u svojoj glumačkoj igri, ali na mnogo blaži način nego što je to učinila Jessica Biel igrajući Candy prošle godine. Ono što me zapravo oduševilo u seriji Love & Death je lik Betty Gore koji je odlično odigrala glumica Lily Rabe. Njezin lik nije iskarikiran kao u prethodnoj verziji serije, te zapravo nam je njezin lik najjasniji od početka. Rabe je precizna i dosljedna liku Betty, žene koja puca po šavovima bez adekvatne psihološke pomoći, te koja na kraju završi kao žrtva svoje susjede i najbolje prijateljice.

Love & Death je serija koja je već viđena. Točnije, viđena prije manje od godinu dana. Nisam mogla shvatiti koji je razlog da se ista priča ispriča dva puta u tako kratkom vremenskom roku, ali je to vjerojatno zbog prezasićenosti true crime sadržaja u TV prostoru, pa je nedostatak dobrih priča i ideja rezultirao gotovo pa istom serijom.

Ovo je serija koja je napravljena kvalitetno, ima odličnu glumačku postavu, ali osim toga nema onaj X faktor koji će je izdignuti iz mora drugih serija koje izlaze svakodnevno.

Likovi su površinski obrađeni, te se teško vezati za većinu, a posebno za glavnog lika. Priča jeste linerana pa ju je lakše pratiti, ali obzirom da je pod true crime žanrom, ona nema nikakav faktor trilera i horora koji je nužan za takav žanr.

Love & Death je serija koju vam preporučamo ukoliko niste upoznati za zločinom Candy Montgomery, ali ako ste pravi ljubitelj true crimea, možda je bolje da ju preskočite.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene