Filmski profesionalci

Muhamed Hadžović, Ena Sendijarević, Milan Marić i Juraj Lerotić među sudionicima masterclassova na 3. izdanju Ponta Lopud festivala!

Juraj Lerotić Juraj Lerotić PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Juraj Lerotić +0 Ruben Östlund Galerija

Ponta Lopud festival uz podršku industrijske platforme Sarajevo Film Festivala CineLink, i na ovogodišnjem će izdanju ponuditi seriju predavanja i masterclassova pod mentorstvom filmskih profesionalaca koji su svojim umjetničkim djelovanjem obilježili svjetsku kinematografiju.

Ime jednog od ovogodišnjih mastera već je otkriveno, riječ je o jednom od najvećih reditelja današnjice, švedskom redatelju Rubenu Östlundu, koji smatra kako je Ponta Lopud festival sjajna prilika za susret s kolegama i prijateljima, za razgovore o radu na filmu i pronalaženje inspiracije.

Pogledaj i ovo Edward Norton Baš mu je lijepo! Slavni holivudski glumac uhvaćen kako uživa u Lijepoj Našoj, zna se i što ga se posebno dojmilo!

Ove će godine tu jedinstvenu priliku imati devetnaest izvrsnih mladih filmskih umjetnika, sudionika masterclasseva, bilo da će pohađati radionice iz područja glume, režije ili kamere.
Sudjelovanje filmskih profesionalaca i studenata iz regije na ovogodišnjem Ponta Lopud festivalu podržali su regionalni filmski centri i fondovi kroz partnerstvo s Ponta Lopud festivalom: Fondacija za kinematografiju Sarajevo, Hrvatski audiovizualni centar, Filmski centar Srbije, Filmski centar Crne Gore, Agencija za film Sjeverne Makedonije i Slovenski filmski centar.

Sudionici masterclassova na trećem izdanju Ponta Lopud Festivala su:

REŽIJA

Marija Apčevska (Sjeverna Makedonija)

Kukla – Katarina Bogdanović (Slovenija)

Matija Gluščević (Srbija)

Juraj Lerotić (Hrvatska)

Ivan Salatić (Crna Gora)

Norika Sefa (Kosovo)

Ena Sendijarević (Bosna i Hercegovina)

Dušan Zorić (Srbija)

 

GLUMA

Florist Bajgora (Kosovo)

Lazar Dragojević (Crna Gora)

Jurij Drevenšek (Slovenija)

Muhamed Hadžović (Bosna i Hercegovina)

Tihana Lazović (Hrvatska)

Milan Marić (Srbija)

Natalija Teodosijeva (Sjeverna Makedonija)

Ivana Vuković (Srbija)


KAMERA

Bojana Andrić (Srbija)

Sara Bernarda Moritz (Hrvatska)

Gaja Naja Rojec (Slovenija)


Treći Ponta Lopud festival bit će održan od 20. do 24. juna 2023.

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Rafaella Santos - 2 Rafaella Santos - 4 Rafaella Santos - 1 Rafaella Santos - 3 +18 Rafaella Santos - 5 Celebrity Paparazzi uhvatili sestru razmaženog nogometaša, popravila je sve na sebi kada ih je uočila, ali jedno ipak ne može sakriti!

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Ljubo Pavasović Visković i Dina Štern Ljubo Pavasović Visković i Dina Štern - 1 Ljubo Pavasović Visković i Dina Štern - 2 Ljubo Pavasović Visković i Dina Štern - 4 +5 Ljubo Pavasović Visković i Dina Štern - 5 Celebrity Poznati domaći odvjetnik nakon tragičnog gubitka partnerice pronašao je sreću s kćeri bivšeg ministra

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene