Festivalska atmosfera

Masterclass višestruke oskarovke Frances McDormand izazvao veliki interes, pridružili su joj se i novi polaznici

Frances McDormand Masterclass Frances McDormand Masterclass John Pavlish 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Antoneta Alamat Kusijanovic, Tilda Grossel Bogdanovic, Snjezana Banovic, Dubravka Losic Frances McDormand Masterclass Frances McDormand Masterclass Frances McDormand Masterclass +0 Frances McDormand sa sa sudionicima masterclassa glume Galerija

Treći dan Ponta Lopud festivala započeo je jutarnjim druženjem ''Recharge & Reset s Asjom Petersen za festivalske goste na terasi hotelauz more. Vježbe opuštanja bile su odličan uvod u dan prepun zanimljivih i inspirativnih festivalskih događanja koja su uslijedila.

U jutarnjim satima održan je masterclass višestruke oskarovke Frances McDormand uz moderatora redatelja Michela Franca, koji je bio namijenjen glumicama i glumcima iz regije Goranu Bogdanu, Dadi Ćosiću, Anji Matković, Jovani Stojiljković, Pavlu Čemerikiću, Amili Terzimehić, Sari Klimoskoj i Timonu Šturbeju. Zbog iznimno velikog interesa ovom mastreclassu priključili su se i polaznici radionice režije i snimanja te studenti regionalnih akademija. Studenti po prvi put sudjeluju na festivalu, prate predavanja i prikupljaju iskustva i znanje starijih kolega i predavača.

Pogledaj i ovo Edward Norton profesionalci filmske industrije Poznati svi predavači i specijalni gosti trećeg izdanja Ponta Lopud festiavala: Uz zanimljiva predavanja, čekaju nas i projekcije inspirativnih filmskih ostvarenja!

 

Program Ponta Lopuda ove je godine proširen stručnim programima za snimateljice. Jedan od dugoročnih ciljeva Ponta Lopuda je i doprinos rodnoj jednakosti u filmskoj industriji, pa se na ovogodišnjem, drugom izdanju festivala, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom (HAVC-om) posebno podupiru hrvatske snimateljice. Za njih je organiziran teoretski i praktični rad s Monikom Lenczewskom, snimateljicom sa sjedištem u SAD-u i Europi, koju je Variety proglasio jednom od 10 najboljih filmskih snimatelja u 2016. godini.

Sudionice snimateljskog masterclassa također su redom uspješne snimateljice Maja Radošević, Magdalena Ptiček, Eva Kraljević i Dubravka Kurobasa.

 

Na festivalskom filmskom programu na plaži La Baja hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness prikazan je Kupe br.6., dugometražni film finskog redatelja i ovogodišnjeg predavača festivalskih radionica glume i režije Juhe Kuosmanena, koji je osobno predstavio film i pozdravio publiku. Pritom je izrazio zadovoljstvo što prvi put sudjeluje na Ponta Lopud Festivalu jer je film koji se sinoć prikazao bio izbor glavne voditeljice masterclassa Frances McDormand.

 

Istovremeno je u tvrđavi Franjevačkog samostana – Lopud 1483 organizirana zatvorena, ekskluzivna projekcija dokumentarnog filma Navalny kanadskog redatelja Daniela Rohera koji govori o događajima vezanim za trovanje ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog i prati kasniju istragu o trovanju.

Treća večer festivala završila je u lopudskom restoranu gdje su se svojim kulinarskim umijećem filmašima predstavili chef Denis Srdoč iz riječkog restorana Nebo i chef domaćin Vesko Šapić. Ovaj je događaj dio Ponta Lopud Gourmet programa u suradnji s Gault&Millau Croatia, čiji vrhunski hrvatski chefovi kuhaju za filmaše i goste festivala u restoranima otoka Lopuda.

Sve informacije o programu i popratnim sadržajima Ponta Lopud festivala dostupne su na službenoj mrežnoj stranici festivala www.pontalopud.hr te putem društvenih mreža Ponta Lopud festivala.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene