Atipični feel good film

Jedna od najpopularnijih romantičnih komedija na svijetu kojoj se većina vrlo rado vraća, a iza koje stoji bitna poruka i sretan rasplet

Matthew Mcconaughey, Kate Hudson Matthew Mcconaughey, Kate Hudson Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Matthew Mcconaughey, Kate Hudson Matthew Mcconaughey, Kate Hudson +0 Matthew Mcconaughey, Kate Hudson Galerija

"Kako se riješiti frajera u 10 dana" film je koji prikazuje jedan toksičan odnos koji nije nimalo romantičan, ali zapravo je iskren. Spada pod feel good filmove iz razloga što ima elemente romantične komedije, sretan završetak, simpatične glumce i priču, ali za današnje vrijeme prikaz je svega onog što ne želimo.

To nije razlog da ne uživamo u ovome filmu jer filmovi su uvijek bili i bit će nerealan svijet. Ovo je jedan od filmova kojem se vraćam svake godine jer me nasmije i jednostavno se osjećam lagano i sretno poslije njega.

Pogledaj i ovo Kuća Kate Hudson - 1 Čiji je ljepši? Pogledajte kako su svjetski slavne face ukrasile svoje luksuzne domove za Božić, neki su podigli letvicu za nivo više!

Živimo u doba jednokratnih odnosa. Doba kada je strpljenja sve manje, a očekivanja sve više. Uvijek mislimo da je trava zelenija u susjedovu dvorištu, ali nismo spremni detaljno istražiti svoje dvorište. Živimo u vremenu gdje su moderne veze kao jedna velika igra tko je moćniji, tko će pobijediti i tko će izaći jači iz tog jednokratnog iskustva. Film ''Kako se riješiti frajera u 10 dana'' upravo je zbog toga relevantan i dandanas.

Pratimo marketinškog direktora Benjamina Barryja (Matthew McConaughey) koji se kladi sa svojim kolegama kako može učiniti da se svaka žena zaljubi u njega u 10 dana. On ne zna je da u isto vrijeme kolumnistica Andie Anderson (Kate Hudson) piše svoju novu kolumnu o tome kako se riješiti frajera u 10 dana te će u svrhu istraživanja uraditi sve da otjera muškarca u tom periodu. McConaughey i Hudson savršeni su filmski partneri i zaista svoje uloge igraju prirodno i šarmantno.

Redatelj Donald Petrie uspješnoje  ilustrirao moderni fenomen da je sve u životima vrhunskih profesionalaca sekundarno za postizanje velikog uspjeha na poslu. Veze i romansa u nekom drugom su planu, a većina njih prožeta je prevarama i igricama. Redateljskim odlukama i s pametno napisanim scenarijem Petrie prikazuje kako je jedan par u potpunosti spreman iskoristiti svojeg partnera za postizanje svojih sebičnih ciljeva. Ovo nije nešto što je vrijedno aplaudiranja, ali zapravo vjerodostojno prikazuje današnji svijet, dejtanje i politike romantičnih veza.

Komičnost u ovom filmu proizlazi iz situacija, a ne toliko iz dijaloga. Ono što je osvježenje u ovom filmu kada je u pitanju muški lik njegova je potpuna smirenost u ekstremnim situacijama. Ženama će ovako napisan lik biti posebno komičan s obzirom na to da u stvarnosti muškarce i njihove reakcije percipiramo na drugačiji način. Lik Benjamina jak je kao stijena dok ga Andie opsjeda najgorim mogućim stvarima koje možete zamisliti u jednoj ljubavnoj vezi. On se drži mota kako je svaka situacija rješiva i zapravo gledatelje navodi na razmišljanje o tome kako bi veze izgledale kada bi partneri više prakticirali tu vrstu smirenosti. Tako bitnu poruku i lekciju lakše je podnijeti uz puno smijeha, koji ova romantična komedija i donosi.

"Kako se riješiti frajera u 10 dana" atipični je feel good film u kojem nam je danas jasno koliko je pogrešno prikazan odnos muškarca i žene, ali iza kojeg stoje bitna poruka i sretan rasplet.

Likovi nam možda nisu tako bliski, priča je potpuno nadrealna, ali to je film. Filmovi su tu da nam probude bilo kakvu emociju i nisu svi filmovi pravljeni da budu politički korektni. Filmovi poput ovog i njihovi kreatori imali su privilegiju baviti se ovakvim temama bez pritiska vanjskog svijeta, dok danas ovakav film vjerojatno ne bi prošao ni fazu razrade scenarija. Bilo kako bilo, jedna je od najpopularnijih romantičnih komedija na svijetu, kojoj se većina vrlo rado vraća.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene