je li ovdje i vaš favorit?

Filmovi koji će vas ispuniti pozitivnom energijom: Istražite listu koju mi volimo pogledati u ovo blagdansko vrijeme!

Ja u ljubav vjerujem Ja u ljubav vjerujem Foto: Profimedia

Iako su Božić i Nova godina na površini najšarenije vrijeme u godini, za mnoge je to vrijeme tuge, kao i reflektiranja na prethodnu godinu koja možda nekima od nas nije bila tako sjajna. U takvim trenutcima potrebna nam je doza pozitive koja će nas ispuniti novom energijom, a upravo je to ono nešto što feel good filmovi posjeduju. Za vas smo pripremili listu feel good filmova koje volimo pogledati u ovo pred praznično vrijeme.

Božić i Nova godina kucaju pred vratima, te iako je to na površini najšarenije vrijeme u godini, za mnoge je vrijeme tuge, kao i reflektiranja na prethodnu godinu koja možda nekima od nas nije bila tako sjajna. U takvim trenutcima potrebna nam je doza pozitive koja će nas ispuniti novom energijom, a upravo je to ono nešto što feel good filmovi posjeduju. Za vas smo pripremili listu feel good filmova koje volimo pogledati u ovo pred praznično vrijeme.

Zapravo ljubav (2003)

Zapravo ljubav je po meni jedan od najljepših filmova ikada snimljenih. Razlog tome je što će apsolutno u svakom gledatelju probuditi neku emociju, bilo da je ona tuga, sreća, veselje, ljubav, ili nešto deseto. Njegova snaga leži upravo u emociji, te je za mene Love Actually jedan od sinonima Božića. U ovome filmu imamo priliku gledati ljepotu glumačkog zanata od strane Emme Thompson, Colin Firtha, Hugh Granta, Liam Neesona, Alan Rickmana, Rowan Atkinsona, Keira Knightley, Laura Linney, i mnogih drugih. Predivno je i da glumce poput Liam Neesona i pokojnog Alan Rickmana vidimo u ulogama koje su mnogo optimističnije nego uloge u kojima smo ih navikli gledati, ili po kojima su najpoznatiji. Jednostavno, obavezno filmsko štivo za potpuni božićni ugođaj.


Obiteljska stvar (2005)

Obiteljska stvar možda nije jedan od onih filmova koji su apsolutno svi već pogledali, ali vam ga mi preporučamo od srca. Ova komedija drama koju je režirao Thomas Bezucha, prati blagdanske nezgode obitelji Stone u gradiću u Novoj Engleskoj. Radnja ne može biti jednostavnija, ali ju fantastični glumci poput Diane Keaton, Sarah Jessica Parker, Claire Danes, Lukea Wilsona, i Rachel McAdams, zajedno sa scenarijem začine do besvijesti. The Family Stone je film koji prikazuje dinamiku jedne obitelji koja nije savršena, ali koja u središtu svega ima puno ljubavi. Upravo je to ono što čini ovaj film posebnim feel good filmom koji će vas nasmijati do suza, probuditi knedlu u grlu u nekim trenutcima, ali i ispuniti vas toplinom koja nam je svima uvijek dobrodošla.

Ljubav i praznici (2006)

Iris (Kate Winslet) je zaljubljena u muškarca koji se ženi drugom ženom. Na drugom kraju svijetu Amanda (Cameron Diaz) saznaje da je njezin partner vara. Iris i Amanda se igrom slučaja upoznaju preko interneta te odluče da će zamijeniti domove za vrijeme praznika. Iako potpuno različite, i u potpuno različitoj financijskoj situaciji, obe žele pronaći pravu ljubav. Film The Holiday je jedan od onih feel good filmova koji nam izmame osmijeh na lice, te film koji ćemo poželjeti gledati i kada praznici završe.

Dnevnik Bridget Jones (2001)

Film koji je poznat vjerojatno svim ženama na svijetu, te film koji nije isključivo božićni, ali mu se često vraćamo upravo pred praznike. Razlog tome je njegova univerzalnost, sretan kraj, i pregršt smijeha. Bridget Jones (Renee Zellweger) je žena koja se bori sa svojim godinama, poslom, kilažom, te sa odsustvom muškog partnera u njezinom životu. Rezolucija koju donosi na Novu godinu je da će napokon uzeti svoj život u svoje ruke, te početi voditi dnevnik u kojem će uvijek govoriti istinu. Ubrzo nakon toga za Bridget kreće prava životna avantura sa kojom se svatko od nas može poistovjetiti. Bridget Jones je ultimativni feel good film koji i sama rado pogledam više puta na godinu, ali posebno pred blagdane.

Srest ćemo se u St. Louisu (1944)

Ovaj film prikazuje svu raskoš starog Hollywooda. Sa svojim kostimima, plesom i muzikom, mjuzikl komedija Meet Me in St.Louis je film koji nikako ne trebate zaobići ovaj Božić. Film se fokusira na četiri sestre, od kojih je jedna sjajna Judy Garland, na vrhuncu Svjetske izložbe u St. Louisu 1904. godine. Bavi se ozbiljnim temama poput obrazovanja žena u tom periodu, načinu životu, te ljubavi koja na kraju pobijedi apsolutno sve. U ovom filmu ćete imati čast poslušati izvedbu kultne božićne pjesme Have Yourself a Merry Little Christmas koju izvodi predivna Judy Garland. Iako će vam za ovaj film vjerovatno trebati maramice, jednako će vas ispuniti svojom toplinom, te podsjetiti još jednom na one najbitnije sitnice koje najviše znače.

Sam u kući (1990)

Osmogodišnji Kevin McCallister naljuti svoju obitelj noć prije velikog obiteljskog putovanja u Pariz, i zbog toga ga njegova mama (Catherine O’Hara) pošalje da spava na tavanu. Kada se probudi, on shvati da je njegova obitelj otišla bez njega, te ubrzo otkriva da dva lopova pokušavaju opljačkati njegovu kuću. Kevinova nestašna narav i dječačka mašta ga ponukaju da potpuno sam odbrani svoju kuću od lopova. Ne moramo vam još puno govoriti o ovome filmu jer je upravo film Sam u kući postao nezaobilazni ritual pred svaki Božić. Ovaj film se možda ne čini na prvu kao iskonski feel good film, ali dječji šarm koji se provlači kroz čitav film, kao i sama poanta priče, za mene ga čine potpunim feel good filmom za sve generacije.


Čudo u 34.ulici (1947)

Ovaj Božićni klasik prati priču Kris Kringle-a (Edmund Gwenn), čovjeka koji zamjenjuje Djeda Božićnjaka u poznatoj Macy’s-ovoj paradi povodom Dana zahvalnosti. On uskoro postaje pravi hit te se redovito pojavljuje u glavnoj trgovini na Manhattnu. Kupci i zaposlenici robne kuće su oduševljeni Kringle-om i on im obznani da je on pravi Djed Božićnjak. Radnja se poslije toga razvija u ne tako lijepom smjeru gdje se sudskim postupkom pokuša utvrditi njegovo mentalno stanje, te njegova autentičnost. Ovaj filmski klasik je jedan od filmova koji svojom toplom estetikom i ljudskom pričom griju i najhladnije praznične noći, te ga zbog toga stavljamo pri sami vrh naše feel good ljestvice.

Ja u ljubav vjerujem (1999)

Romantična komedija sa Julijom Roberts i Hugh Grantom, što više trebamo reći? Noting Hill je obavezno filmsko štivo za sve ljubitelje ovoga žanra, te je jedan od onih filmova koji zaista budi nadu u ljubav, i ljudsku dobrotu. Priča o romansi između britanskog knjižara i poznate američke glumice se zaista čini nevjerojatnim, ali nam ovaj film jasno i glasno kaže da ništa nije nemoguće.

Četiri Božića (2008)

Ovo je film koji sam gledala sigurno već desetak puta, ali nikada mi ne dosadi. Kako bi izbjegli svoje disfunkcionalne i razorene obitelji na Božić, sretno nevjenčani par Brad (Vince Vaughn) i Kate (Reese Witherspoon) se uvijek služe sličnim trikom: dobrotvorni rad na dalekom mjestu gdje ih njihove obitelji neće naći. Njihov plan se ubrzo promijeni kada im je otkazan let za tropsku destinaciju, te su primorani provesti Božić sa svojim obiteljima. Ova fantastična romantična komedija je prava zabava za čitavu obitelj koja će vas nasmijati i raznježiti u isto vrijeme.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Heidi Klum - 1 Heidi Klum - 2 Heidi Klum i Tom Kaulitz - 5 Heidi Klum i Tom Kaulitz - 4 +26 Heidi Klum i Tom Kaulitz - 6 Celebrity Na odmoru sa svojim 17 godina mlađim mužem posebno se opustila, a prizor koji je podijelila s milijunima njemu nimalo ne smeta!

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Sonja Kovač - 1 Sonja Kovač - 2 Sonja Kovač - 4 Sonja Kovač - 3 +21 Sonja Kovač Celebrity Sonja Kovač u suzama objavila najljepšu moguću vijest i podijelila emotivnu snimku: "Najveća nagrada uvijek dolazi u pravo vrijeme!"

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene