Ogroman interes!

Dokumentarac "El Shatt - nacrt za utopiju" u domaćim je kinima pogledalo više od pet tisuća gledatelja, a stižu i nove projekcije!

Film El Shatt - nacrt za utopiju - 1 Film El Shatt - nacrt za utopiju - 1 PR 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Film El Shatt - nacrt za utopiju - 4 Film El Shatt - nacrt za utopiju - 3 Film El Shatt - nacrt za utopiju - 1 +0 Film El Shatt - nacrt za utopiju - 2 Galerija

Dokumentarac "El Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka pogledalo više od 5000 gledatelja, a nove projekcije filma zakazane su u Zagrebu, Puli i Osijeku.

Dokumentarac "El Shatt – nacrt za utopiju" redatelja Ivana Ramljaka od početka kino distribucije u srpnju pogledalo je više od pet tisuća gledatelja; tako visoka gledanost za dokumentarnu je formu prije svega iznimka što govori u prilog o sjajnom prijemu domaće publike.

No to potvrđuju i nagrade: film je, naime, na Festivalu mediteranskog filma Split osvojio posebno priznanje i Nagradu publike dok je na 21. Liburnia Film Festivalu osvojio čak tri nagrade: Nagradu publike, Boris Poljak nagradu za najbolje snimatelja (za El Shatt – nacrt za utopiju te za Dohvatiti sunce: El Shatt), a Jelena Maksimović za najbolju montažu.

U protekla dva mjeseca film "El Shatt – nacrt za utopiju" prikazan je u više od 20 gradova uz niz projekcija, uključujući turneju po hrvatskim otocima i gradovima na Jadranu. Tijekom tekućeg tjedna slijede projekcije u Zagrebu, Puli, Osijeku te Drveniku.

"El Shatt – nacrt za utopiju" govori o izuzetno važnom dijelu jugoslavenske prošlosti koji je obilježio živote velikog broja stanovnika Dalmacije - evakuaciju i život 28 tisuća Dalmatinaca u Egipat tijekom II. svjetskog rata. Kroz zapanjujuće snimke svjedočimo činu Josipa Broza Tita koji je uz pomoć Saveznika organizirao evakuaciju tisuća ljudi u pustinju egipatskog poluotoka Sinaja stvarajući kompleks izbjegličkih logora. Ti su logori predstavljali svojevrsni komunistički model naselja kojim je trebalo pokazati Zapadu kako će funkcionirati nova Jugoslavija kad završi II. svjetski rat.

Pored režije, Ivan Ramljak potpisuje i scenarij. Snimatelj je Boris Poljak, a montažerka Jelena Maksimović. Za oblikovanje zvuka je bio zadužen Vladimir Živković, producent je Tibor Keser, uz koproducente Ivu Plemić-Divjak, Mladena Kovačevića i Sunčicu Fradelić. Film je nastao u produkciji kuće Kompot.

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole Kidman i Keith Urban Nicole Kidman i Keith Urban Nicole Kidman i Keith Urban Nicole Kidman i Keith Urban +19 Nicole Kidman i Keith Urban Celebrity Zaleđeno lice jedne od nekoć najljepših žena svijeta šokiralo je javnost, njezine nove fotografije postale su predmet rasprave!

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Christie Brinkley - 3 Christie Brinkley - 4 Christie Brinkley - 1 Christie Brinkley - 2 +19 Christie Brinkley Nekad i sad Novakovu pobjedu nije propustila ni žena za koju nitko ne može vjerovati kako izgleda u 70. godini, pogledajte zašto izaziva čuđenje gdje god da se pojavi!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene