Zagrebačke tajne

STRAVA u olujnoj noći - sretnete li djevojku u bijelom, ubrzajte korak

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Zagrebom odavno kruže priče kako neka njegova mjesta opsjedaju duhovi. Priča se da se na Medvednici pojavljuje duh poznate glumice, a da Tuškancem, tijekom mračnih oluja, šeta djevojka u bijelom.

Priče o duhovima zabavljale su nas i strašile još kad smo bili djeca, naši preci su slijepo vjerovali u njih, a i nama danas nije svejedno proći nekim mjestima noću, po olujnom vremenu.
Jedno takvo mjesto je sanatorij Brestovac na Medvednici.

Pogledaj i ovo In Magazin: Denis Dumančić - 3 O braku, bendu, djetinjstvu... Denis Dumančić otkrio s kojim je kandidatom showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' povezan: ''Nisam znao da ima taj talent, strašno mi je''

Zgrada koja se vidi sa sljemenske ceste zaokupljala je maštu mnogima. Iako je sada poprilično jezovito mjesto, počelo je sve s ljubavnom pričom.

Ljerka Šram bila je najljepša puca v gradu, tako je pisao Matoš i bila je glumica, oborila je s nogu i cara Franju Josipa kada je bio u zagrebu na otvaranju hnk, samo ju je ugledao i danima pričao o njoj.

Zato mnogi kažu kako upravo duh poznate fatalne glumice obitava u ovom nekadašnjem liječilištu. Kažu kako je stajala na prozoru i maštala kako će se vratiti na daske Hrvatskog narodnog kazališta, s kojih je otišla u kasnom stadiju bolesti.
A kao zavjet za obranu od bolesti, točnije kuge, Zagrepčani su dali podignuti crkvicu svetog Roka u Rokovu perivoju. Oko nje je ubrzo nastalo groblje, koje je u 20. stoljeću ekshumirano.

Više o ovoj jezivoj temi pogledajte u prilogu IN magazina.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene