Vjerujemo da bi se naš sljedeći sugovornik zasigurno svidio žiriju MasterChefa jer uz to što su ukusna, njegova jela izgledaju poput malih umjetničkih djela.
On je Željko Knezović, ima 29 godina i već je na čelu kuhinje luksuznog hotela Regent u crnogorskom Tivtu. U otvorenom razgovoru s mladim chefom doznali smo otkud ljubav prema gastronomiji, zašto je dobio posao u tom luksuznom hotelu, te zašto kod kuće ne voli kuhati.
lista se niže
Ne prestaju nevolje za Moamera Kasumovića: Još jedna zemlja ga je stavila na listu srama!
Edin Džeko i Amra Silajdžić se udomaćili: Nogometaš kupio vilu u Dubrovniku
Nakon što je diplomirao, nekoliko je godina radio na hrvatskoj obali kao kuhar. A onda se Željko prije 6 godina zaputio u Nomu u Kopenhagenu, koji je u to vrijeme bio jedan od najboljih restorana na svijetu.
Upravo to znanje i još mnogo više ujedinio je u meniju luksuznog hotela Regent te jedinstvenom gurme korneru, gdje gosti imaju priliku kušati jela iz cijelog svijeta. Željkova jela, uz to što se tope u ustima, izgledaju poput savršenih fotografija. Iako mu je tek 29 godina, odgovoran je za 31 kuhara, kojima je šef.
'Volim disciplinu, u kuhinji je jedno stanje. Ono što tražim je maksimum koji i ja dajem. Želim im prenijeti sve ono što ja znam jer sve su ovo kandidati koji će crnogorsku scenu razvijat dalje', ističe ovaj samozatajni kuhar, koji pokušava približiti gastronomiju umjetnosti. Vjerujemo da bi njegova jela poželio okusiti i naš strogi Mastechef žiri! Pogledajte kako je bilo u prilogu inMagazina.
DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook