Načekat će se

Poznato je kada će se saznati detalji oporuke princa Philipa: ''Održat će se privatni proces gdje će odlučiti hoće li se otpečatiti''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Oporuka britanskog princa Philipa, vojvode od Edinburgha, ostat će tajna najmanje 90 godina radi zaštite dostojanstva i položaja kraljice, odlučio je sud.

Riječ je o tradiciji dugoj više od stoljeća, s obzirom na to da se nakon smrti člana britanske kraljevske obitelji od sudova traži da zapečate njihove oporuke, piše BBC.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle Iznenađeni? Evo kako su i kada Meghan Markle i princ Harry saznali da je Kate Middleton bolesna: "Nekoliko izvora potvrđuje da..."

To znači da, za razliku od većine oporuka one nisu dostupne javnosti.

Nakon 90 godina održat će se privatni proces na kojemu će se odlučiti može li se oporuka otpečatiti.

Saslušanje o zahtjevu za pečaćenjem oporuke u srpnju je u privatnosti održao Sir Andrew McFarlane, najviši sudac Obiteljskog suda.

On je saslušao argumente odvjetnika koji zastupaju imovinu pokojnog vojvode, kao i argumente državnog odvjetnika te je u četvrtak objavio svoju odluku.

Sir Andrew je objasnio da je on, kao predsjednik Odjela za obitelj Visokog suda čuvar sefa s više od 30 omotnica, od kojih svaka sadrži zapečaćenu oporuku preminulog člana kraljevske obitelji.

I prvi put nakon više od stotinu godina pokrenuo je proces koji bi omogućio da se te oporuke objave.

Princ Philip umro je u travnju ove godine u dobi od 99. godina.

(Hina)

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Zdravko Čolić nastupa pred publikom(Foto: Dnevnik.hr) Zdravko Čolić (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Zdravko Čolić (Foto: PR) +0 Zdravko Čolić (Foto: PR) Celebrity Zdravko Čolić iznenadio sve priznanjem da je ljubovao s članicom nekad najpopularnije grupe na svijetu

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Lottie Moss (Foto: Profimedia) Lottie Moss (Foto: Profimedia) Lottie Moss (Foto: Profimedia) Lottie Moss (Foto: Profimedia) +1 Lottie Moss (Foto: Profimedia) Celebrity Bilo je jasno da ne nosi grudnjak čim je rastvorila sako, prozirna košulja odmah je postala hit materijal za paparazze

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene