Više ni ne izgleda tako

Zbog ljubavi se odrekla milijuna i titule princeze, a sada radi posao za koji ne dobiva ni novčića!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bivša japanska princeza Mako Komuro, prema pisanju stranih medija, trenutačno volontira u njujorškom muzeju Metropolitan.

Bivša japanska princeza Mako Komuro navodno radi kao volonterka u njujorškom Muzeju umjetnosti Metropolitan, i to nakon što se odrekla svoje titule i 1,3 milijuna dolara jer se udala za kolegu s fakulteta u kojeg se zaljubila.

Pogledaj i ovo showbuzz skroz mijenja život Princeza čije se vjenčanje odgađa već godinama konačno će pred oltar, ali morala je donijeti drastičnu odluku

30-godišnja Mako brine o azijskoj zbirci umjetnina kultnog muzeja, pomažući u sastavljanju izložbe slika inspiriranih životom redovnika iz 13. stoljeća koji su uveli budizam u Japan, prenosi Japan Times. Muzej je inače udaljen tek 10 minuta vožnje od luksuznog jednosobnog stana u Hell's Kitchenu koji dijeli sa suprugom i odvjetnikom Keijem Komurom.

Par je bio zaručen osam godina prije nego što su se vjenčali prošlog listopada na maloj građanskoj ceremoniji u Tokiju, a ona je tu cijenu skupo platila. Naime, samo muški članovi japanske carske obitelji smiju stupiti u brak s osobama koje nisu njezini članovi, a Makina odluka da se uda iz ljubavi značila je da joj je titula princeze oduzeta i da njezini muški potomci neće biti u liniji nasljeđivanja trona carstva.

Mako i Kei upoznali su se 2013. kada su oboje studirali na Međunarodnom kršćanskom sveučilištu, gdje je ona studirala umjetnost i kulturnu baštinu, a nastavila je raditi kao posebna istraživačica u Muzeju Sveučilišta u Tokiju.

Zbog njihova vjenčanja održan je i prosvjed, a nezadovoljni građani Japana bunili su se protiv njihova braka. Nećakinji japanskog cara zbog svega što se događalo dijagnosticiran je PTSP, no nikada nije odustala od toga da se uda za ljubav svog života iako je zbog toga ostala bez gotovo svega.

Japanska kraljevska obitelj svojim ženskim članicama daje po milijun dolara kada napuste obitelj, a običaj je da se tim činom odriču i svih svojih kraljevskih titula. Mako je novac odbila te je postala prva članica tamošnje kraljevske obitelji koja je odbila sve povlastice koje joj obitelj nudi.

Princeza je unuka bivšeg cara Akihita od Japana, koji je abdicirao 2019. godine te ga je na tronu naslijedio njegov sin Naruhito, čija je Mako nećakinja. Sa svojim novopečenim suprugom Mako je još od srednjoškolskih dana, a zbog kontroverznog braka, jer Kei nije iz kraljevske obitelji, već pučanin, vjenčanje su odgađali nekoliko godina.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene