U kinima od 23. prosinca!

Na hrvatskoj premijeri sjajna ekipa predstavila “Nebesa” Srđana Dragojevića

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema u ponedjeljak je premijerno prikazan film “Nebesa” Srđana Dragojevića. Novi film cijenjenog srpskog redatelja hitova “Parada” i “Mi nismo anđeli” na repertoarima je hrvatskih kina od četvrtka, 23. prosinca.

 Film “Nebesa” svjetsku je premijeru imao na prestižnom filmskom festivalu u Locarnu, trenutačno se prikazuje u nekoliko zemalja, a svečanom zagrebačkom projekcijom uz gostovanje ekipe filma započinje prikazivanje “Nebesa” u CineStar kinima te u dvoranama Kino mreže širom Hrvatske.

Pogledaj i ovo In Magazin: Premijera filma Nebesa - 4 Otkrio čari teretane Bjelovarska glumačka braća Navojec opet zajedno na velikom platnu, Bojan je za ulogu smršavio čak 17 kila!

Zagrebačkoj publici film su predstavili redatelj Srđan Dragojević, producentica Biljana Prvanović te glumačka ekipa iz Hrvatske: Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Dejan Aćimović i Slaven Knezović. Ekipa će gostovati i na svečanoj projekciji u riječkom kinu Art-kino Croatia 21. prosinca.

Film “Nebesa” nastao je u koprodukciji svih zemalja bivše Jugoslavije. Hrvatski koproducent filma je Studio Dim, a koproducentica nedavno preminula Darija Kulenović Gudan kojoj je posvećena zagrebačka premijera.

“Nebesa” su provokativna filmska priča ispričana u tri poglavlja koja propituju izazove kršćanstva u postsocijalističkom društvu punom praznovjerja, korupcije i nade. U prvoj priči Stojan (Goran Navojec), ratni izbjeglica i bivši oficir od Boga na dar dobiva aureolu. Supruga Nada (Ksenija Marinković) tjera ga na grijeh kako bi se riješio dara i neželjene pažnje susjeda (Dejan Aćimović). U drugoj priči Gojko (Bojan Navojec), mentalno hendikepiran i duboko religiozan mladić, osuđen je na smrt zbog višestrukog ubojstava koje je počinio u pokušaju krađe mobitela. U trećoj priči Papić (Srđan Žika Todorović), dobar, ali nepriznat umjetnik spoznaje da njegove slike imaju nevjerojatne moći - hrane promatrača. “Nebesa” donose nekonvencionalni pogled na tranzicijsko razdoblje u postkomunističkoj zemlji, tretirajući ga kao turbulentni prelazak iz paganskog svijeta u kršćansku eru.

Scenarist i redatelj filma Srđan Dragojević rođen je 1963. u Beogradu. Diplomirao je Kliničku psihologiju i Filmsku i TV režiju. Objavio je tri knjige poezije, a javnost ga prvenstveno poznaje kao jednog od najcjenjenijih srpskih autora crnih komedija. Publika ga pamti po hitovima “Prada” i “Mi nismo anđeli”. U njegovom filmskom opusu ističu se i filmovi “Rane” te “Lepa sela lepo gore”.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene