Otkazuju mu se suradnje

Zvijezde "Seksa i grada" oglasile su se o optužbama protiv Chrisa Notha: ''Podržavamo žene koje su podijelile bolna iskustva''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zvijezde serije i filma "Seks i grad" prekinule su šutnju o tome da im je kolega Chris Noth optužen za seksualno nasilništvo i podržale su žene koje su s tim izašle u javnost.

"Duboko nas žaloste optužbe protiv Chrisa Notha", kazale su u zajedničkom priopćenju glumice Sarah Jessica Parker, Kristin Davis i Cynthia Nixon.

Pogledaj i ovo Chris Noth i supruga Tara (Foto: AFP) napokon se skrasio! Kako izgleda 27 godina mlađa žena velikog zavodnika s malih ekrana kojeg svi znaju kao Facu iz Seksa i grada?

"Podržavamo žene koje su progovorile o tome i podijelile svoja bolna iskustva. Znamo da je to bilo vrlo teško napraviti i odajemo im priznanje", rekle su glumice.

Chris Noth (67) je u seriji i filmu "Seks i grad" te u nedavno snimljenom nastavku "I tek tako" glumio Facu.

On je nedavno i treći put optužen za seksualno nasilje, a na površinu je isplivala i vijest da je zlostavljao svoju bivšu djevojku Beverly Johnson.

Casting agencija A3 Artist Agency, s kojom je glumac u listopadu potpisao ugovor, s njim je prekinula suradnju.

“Mogu potvrditi da Chris Noth više nije klijent agencije”, izjavio je za Los Angeles Times glasnogovornik ove američke kompanije.

Prošli su tjedan dvije žene optužile Notha za seksualno nasilje 2004. i 2015. godine.

Kazale su da je okidač za prijavu nasilja bio povratak glumca na male ekrane, a svoja su izvješća detaljno ispričale u časopisu Hollywood Reporter.

Portal Daily Beast objavio je potom navode tridesetogodišnje poduzetnice koja tvrdi da je Noth na nju seksualno nasrnuo u restoranu u Midtownu 2010. godine, u kojem je radila kao hostesa kad joj je bilo 18 godina.

Noth je odbacio prve dvije optužbe, koje je opisao kao “izričito lažne”, a kasnije i optužbu objavljenu na Daily Beastu.

“Priča je u potpunosti lažna, a izneseni navodi zvuče kao loše napisana priča”, kazao je Nothov glasnogovornik za LA Times. “Kao što je i sâm rekao (u četvrtak), Chris nikad ne bi prešao tu granicu.”

No ovo je težak udarac za ugled i karijeru glumca.

Proizvođač opreme za vježbanje Peloton, koji proizvodi sobni bicikl odgovoran za smrt lika Face u filmu “I tek tako…”, ubrzo je povukao viralnu reklamu u kojoj glumi Noth.

Također, New York Post i Fox Business objavili su da je i proizvođač tekile Ambhar, s kojim je Noth sklopio ugovor od 12 milijuna dolara, odustao od suradnje.

Osim toga, na društvenim mrežama ponovno se pojavila priča o njegovoj bivšoj djevojci, supermodelu Beverly Johnson, objavljena 1995. godine u časopisu National Enquirer. Johnson je tada izjavila da ju je glumac tukao i prijetio joj smrću. Par je bio zajedno od 1990. do 1995. godine, no optužnica protiv Notha nije bila podignuta.

Noth se u međuvremenu oženio glumicom i poduzetnicom Tarom Wilson, s kojom ima dvojicu sinova tinejdžerske dobi. Par je na svečanoj premijeri serije “I tek tako…” početkom mjeseca pred kamerama pokazivao nježnost i zajedništvo.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene