"sjene zaboravljenih predaka"

Ukrajina na Eurosong šalje upečatljivi singl koji je neke i rasplakao: "Ova je pjesma potrebna našem narodu, ali i čitavom svijetu"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Alina Pash s pjesmom "Tini zabutykh predkiv" ide na Eurosong u Torino, gdje će predstavljati Ukrajinu, a komentirala je i što za nju to znači.

Ukrajina je odabrala s kojom pjesmom ide na Eurosong u Torino, a Wiwibloggs javlja kako su nakon intenzivne večeri na tamošnjoj inačici Dore publika i žiri izglasali singl "Tini zabutykh predkiv” ("Sjene zaboravljenih predaka") Aline Pash.

Pogledaj i ovo Tvorchi - 7 Domaćini u stranoj državi Ukrajina zbog nemilosrdnosti čovječanstva ove godine nije ugostila Eurosong, ali njihov trag nalazi se u svakom dijelu Liverpoola

Pjevačica Alina Pash je pobijedila u finalu u kojem se natjecalo osam izvođača, a na svom je Instagramu objasnila koliko je ponosna da će svoju zemlju predstavljati u Italiji u svibnju ove godine.

"Uspjeli smo! Zajedno smo dobili čast predstavljati Ukrajinu na Eurosongu 2022. godine. Hvala svima koji su vjerovali u nas i glasali te osjetili i shvatili o čemu govori naša pjesma i koliko je sada potrebna za sav ukrajinski narod. Potrebna je, ne bojim se to reći, i za čitav svijet. Snaga naših predaka je s nama i izdržat ćemo jer su naši korijeni duboki i jaki", komentirala je Alina.

"Ne želim mijenjati prošlost, ali želim utjecati na budućnost. Želim cijelome svijetu ispričati sve o nama, da smo mi bili granica, zid i stražari Europe i svijeta kroz stoljeća. Da jednom rukom gradimo i odgajamo generacije, a drugom ih branimo", napisala je između ostaloga.

Obožavatelji Eurosonga ispod pjesme su pisali kako je potpuno drugačija, a mnogi su njome oduševljeni. Neki su čak pisali i kako su se rasplakali zbog snažne poruke koju pjesma šalje.

Alina Pash je ukrajinska pjevačica, autorica tekstova te glumica, a u svojoj glazbi kombinira R&B s hip-hopom te ih isprepliće s tradicionalnim karpatskim melodijama. Njezina pjesma govori o očuvanju baštine te činjenici da se povijest nikada ne smije zaboraviti.

Ukrajina se dosad 15 puta pojavila na Eurosongu, a nikada nije propustila finale. Dvaput su bili pobjednici, a kladionice im ove godine također idu u korist. Tko će sve ove godine zapjevati na torinskoj pozornici Eurosonga tek ćemo otkriti nakon što budu gotova sva pojedinačna natjecanja država koje sudjeluju.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Penelope Cruz (Foto: AFP) Penelope Cruz (Foto: AFP) Penelope Cruz (Foto: AFP) Penelope Cruz Bardem (Foto: Getty) +5 Penelope Cruz (Foto: AFP) Zanimljivosti Njezin poznati suprug se pitao treba li mu uopće žena poput nje u životu, a ona svojom pojavom već 30 godina izaziva divljenje

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene