tužna vijest

Preminuo pjevač i gitarist popularnog američkog benda, kolege se u šoku opraštaju od njega: "Otišao je jedan od najvećih..."

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Michael Nesmith preminuo je okružen svojom obitelji. Pjevač i gitarist grupe The Monkees imao je 78 godina.

Michael Nesmith, pjevač i gitarist grupe The Monkees preminuo je u 79. godini, javlja BBC.

"S velikom tugom objavljujemo da nas je jutros napustio Michael Nesmith. Preminuo je prirodnom smrću u svom domu okružen obitelji. Molimo sve da poštuju našu privatnost u ovim teškim trenucima", stoji u službenoj izjavi njegove obitelji. “Mary, Mary,” “Circle Sky,” “Listen to the Band,” i “The Girl I Knew Somewhere" samo su neke od pjesama koje je napisao i s kojima se proslavio.

Grupa The Monkees osnovana je 1965. godine zbog istoimene televizijske serije, a Michael Nesmith bio je član od samih početaka. Upravo on je autor brojnih njihovih hitova, a nakon što je serija zbog koje su nastali otkazana, nastavili su djelovati kao bend. Najaktivniji su bili između 1966. i 1970. godine i po mnogima su upravo oni obilježili čitavu tu eru.

Bend se raspao 1971. godine, no redovito su i nakon toga odlazili zajedno na turneje te stvarali novu glazbu.

"Bili smo djeca s neobičnim ukusom u glazbi i kada smo krenuli snimati TV show, shvatili smo da se bolje snalazimo s glazbom koju sami pišemo. I tako je sve krenulo", rekao je Nesmith u jednom intervjuu 2012. godine.

Brojne kolege opraštaju se od njega objavama na društvenim mrežama. "Otišao je jedan od najvećih. Počivao u miru", napisao je glazbenik Steven Page na svom Twitteru. "Bio mi je prvi šef dok sam bio mlad i bez iskustva. Jako je bio strpljiv samnom i kasnije smo postali prijatelji. Nije se bojao smrti", napisao je na društvenim mrežama TV producent John Lavenstein koji je dugo radio s Nesmithom.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene