tužna vijest

Preminuo legendarni glumac i plesač s kojim su svi obožavali raditi, na sceni je bio preko 70 godina

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Lionel Blair na britanskoj je sceni bio od malih nogu, a pojavio se u brojnim filmovima, serijama te TV emisijama.

Britanski glumac, koreograf i plesač Lionel Blair preminuo je u 93. godini. Legenda britanske showbiz scene bio je značajna figura malih ekrana 60-ih i 70-ih godina, a Daily Mail javlja kako je Blair preminuo okružen svojom obitelji.

"Obitelj ga je obožavala i svima im je drago što su bili s njim do posljednjeg trenutka", izvijestio je njegov menadžment.

Lionel Blair je rođen u Kanadi, a sa svojom obitelji se preselio u Veliku Britaniju kada je imao tek dvije godine. Ples je obožavao od djetinjstva, a često je pričao kako je u II. svjetskom ratu zabavljao mnoge dok su se skrivali od napada.

Počeo je glumiti s 13 godina, a nakon što mu je otac preminuo odlučio se financijski brinuti za svoju obitelj. Ubrzo mu je umrla i majka te je bio prepušten sam sebi. Karijeru je ostvario u showbizu te je postao svojevrsna legenda britanske scene. Anthony Newley, Peggy Lee, Ella Fitzgerald i Liza Minnelli samo su neke od zvijezda s kojima je kroz godine surađivao. Pojavio se u brojnim filmovima i serijama te TV emisijama. 

Blair je na sceni bio preko 70 godina, a brojne kolege isticale su kako obožavaju raditi s njim.

Svoju suprugu Susan oženio je 1967. godine, a jednom je prilikom rekao kako su recept za uspješan brak zajedničke uspomene. Iza sebe je ostavio troje djece i troje unuka.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Badrić Mia Kovačić, Nina Badrić i Ida Prester Nina Badrić Mia Kovačić, Nina Badrić i Ida Prester +0 Nina Badrić Celebrity Nina Badrić odbila veliku holivudsku facu, otkrila o kome je riječ: ''Pozvao me van, a ja sam bila zaljubljena u nekog idiota iz Zagreba!''

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Jean Claude Van Damme (Foto: Profimedia) Jean Claude Van Damme (Foto: Profimedia) Jean-Claude Van Damme (Foto: AFP) Jean-Claude Van Damme (Foto: AFP) +0 Jean-Claude Van Damme (Foto: AFP) Nekad i sad Nekoć najzgodniji akcijski junak potpuno se promijenio te je jedva prepoznatljiv, no i dalje ljubi ženu koju je dvaput odveo pred oltar

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene