poznat je i datum!

Princezi je zbog skandala koji prate njezine zaruke narušeno zdravlje, a nakon što je odbila milijun dolara napokon će pred oltar

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Princeza Mako napokon će se udati za svog dugogodišnjeg zaručnika, a njihova ljubav preživjela je brojne skandale i spletke.

Japanska princeza Mako u utorak će stati pred oltar s odabranikom svog srca nakon dugogodišnjih zaruka koje su redom pratile spletke i skandali. 30-godišnja nećakinja japanskog cara zbog svega ima PTSP, no nikada nije odustala od toga da se uda za ljubav svog života, iako će zbog toga ostati bez gotovo svega, javlja Reuters. Poslije službenog dijela vjenčanja princeza će održati konferenciju za medije.

Pogledaj i ovo showbuzz skroz mijenja život Princeza čije se vjenčanje odgađa već godinama konačno će pred oltar, ali morala je donijeti drastičnu odluku

Mako će postati pučanka nakon što se uda za Keija Komura, što je inače običaj u Japanu. Princeza inače ove subote slavi 30. rođendan, posljednji put kao članica kraljevske obitelji. Japanska kraljevska obitelj svojim ženskim članicama daje po milijun dolara kada napuste obitelj, a običaj je da se tim činom odriču i svih svojih kraljevskih titula. Mako je novac odbila.

Princeza je unuka bivšeg cara Akihita od Japana, koji je abdicirao 2019. godine te ga je na tronu naslijedio njegov sin Naruhito, čija je Mako nećakinja. Sa svojim dečkom Mako je još od srednjoškolskih dana, a zbog kontroverznog braka, jer Kei nije iz kraljevske obitelji već pučanin, vjenčanje odgađaju već nekoliko godina.

Kako javljaju japanski mediji, mladi par planira svoj novi život započeti upravo u SAD-u, a čim se vjenčaju Mako će se promijeniti čitav život.

Japanska kraljevska obitelj odgađala je vjenčanje godinama zbog sporne veze koju je Kaijeva majka imala sa svojim bivšim zaručnikom i financijskih problema u koje je upala. U javnost su izlazili detalji njezina spora oko novca s bivšim, a obitelji mlade princeze zbog toga Kei nije bio prigodan bračni drug.

Prema pravilima japanske kraljevske obitelji, tron mogu preuzeti isključivo muškarci, a žene udavanjem uvijek gube kraljevski status te im se isplaćuje pozamašna cifra. Ukoliko Mako zaista ne uzme milijun dolara, to će biti prvi put u modernoj japanskoj povijesti da se nešto slično dogodilo.

Njezina teta Sayako posljednja je iz obitelji kojoj je oduzet kraljevski status kada se udala za gradskog službenika u Tokiju 2005. godine.

Kei, koji radi u jednoj odvjetničkoj tvrtki, zaprosio je Mako u prosincu 2013. godine, a svoju vezu na daljinu održavali su u strogoj tajnosti, sve dok ona nije magistrirala u Velikoj Britaniji. Da planiraju vjenčanje, prvi su put najavili 2017. godine, a ubrzo nakon toga objavljeno je da će se par ipak vjenčati u studenom 2018. godine. Vjenčanje je kasnije odgođeno na 2020. godinu, kada je službenim priopćenjem bilo rečeno da par treba više vremena za planiranje ceremonije, pa onda i na 2021. Princeza Mako je japanskim medijima govorila kako su ona i Kei jedan drugome nezamjenjivi, a čini se kako su se sada do kraja dogovorili oko svoje budućnosti.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Getty Images) Alec Baldwin (Foto: Getty Images) +2 Alec Baldwin (Foto: Getty Images) Celebrity Procurili detalji strašne nesreće u kojoj je život izgubila snimateljica, zna se i tko je Alecu Baldwinu dao pištolj u ruke!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene