iskrena ispovijest

Bregović o problemu s narkoticima i odnosu s Titom: "Non stop su nam bili za petama"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Osnivač legendarne grupe Bijelo dugme, Goran Bregović, konačno se osvrnuo na mit koji je godinama kružio medijima.

Kultna grupa "Bijelo dugme" godinama se spominjala u kontekstu "državnog projekta" bivše države. Jedan od tvoraca grupe, Goran Bregović, konačno je odlučio progovoriti na tu temu. U intervjuu za srpski Nedjeljnik Bregović je opisao njihov odnos s Josipom Brozom Titom, ali i otkrio da im je policija non stop bila za petama zbog narkotika.

Pogledaj i ovo showbuzz nije iznenađen Oglasio se i Bregović! Evo što kaže o tučnjavi Tife i Islamovića

"Zaista smo imali stalno policiju za sobom. Sarajevski odsjek za narkotike bio nam je stalno za petama. Uhitili su Ipeta Ivandića, a tijekom posljednjeg mjeseca u vojsci imao sam kuću u Nišu gdje smo imali probu kao Bijelo dugme pred album 'Bitanga i princeza'. Sjećam se da nam je upao odsjek za drogu u tu kuću i skroz je pretresao", kazao je Bregović koji je konačno odlučio stati na kraj pričama o državnom projektu.

 

"A to da je Bijelo dugme bilo državni projekt? Sjećam se kad su nas pozvali da sviramo Titu za Novu godinu. Neki unuci Titovi su pjevali 'Tako ti je, mala moja, kad ljubi Bosanac', pa su doveli taj bend što pjeva tu pjesmu jer su shvatili da drug Tito hoće baš to čuti. Ali kako je Tito poslije pet sekundi naše svirke zapušio uši, skinuli su nas s bine poslije nekih osam sekundi. Tako da sam najviše deset sekundi svirao kao državni projekt", otkrio je Bregović.

Pojasnio je i da iza svega stoji "zbunjena kulturna politika komunizma". "Komunisti su imali tu službenu kulturnu politiku koja je išla između baleta, opere i klasične glazbe, ne zato što su to voljeli, već su voljeli jebati pjevačice i balerine. Nisu oni imali ozbiljni kulturni koncept, već su htjeli čuvati tradiciju pa su napravili kulturna društva da konzerviraju folklor. To je zaliveno i zapečaćeno. Možda sam ja to otpečatio i promiješao", izjavio je Bregović,a njegovu izjavu prenosi Blic.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene