u sklopu jazz.hr-a

Zvonimir Šestak Groove Assembly uskoro u Tvornici, publici će predstaviti skladateljski album prvijenac

Zvonimir Šestak Zvonimir Šestak Foto: PR

Ovogodišnje 31. izdanje festivala Jazz.hr kreće u četvrtak, 30. rujna i traje do subote, 02. listopada.

U petak, 01. listopada u 19:30 na Jazz.hr festival stiže Zvonimir Šestak Groove Assembly! Tvornica Kulture će na koji sat poslužiti kao pozornica jednom od najboljih i najtraženijih hrvatskih basista.

Šestak je prešao s pozicije sidemana na mjesto bandleadera, predstavljajući svoj skladateljski prvijenac – album „In the Pocket“. Višegodišnji kreativni proces, započet još za vrijeme njegovog studija jazz kontrabasa na glazbenoj akademiji u Grazu, kulminirao je 2019. godine, kada je snimio album sa svojim dugogodišnjim kolegama (Mario Bočić – saksofon, Joe Kaplowitz – klavir i Janko Novoselić – bubnjevi).

Šestak je autor svih skladbi, koje su pod snažnim utjecajem plesne afrokubanske i brazilske glazbe, „ukalupljene“ u jazz formu. Međusobna suradnja ovih glazbenika u raznim kreativnim sastavima tijekom posljednjih nekoliko godina doprinijela je intuitivnoj, spontanoj i zanimljivoj interakciji na nastupima, te u konačnici rezultirala upravo ovim projektom i albumom, čijoj ćemo promociji svjedočiti u petak, 01. listopada.

Ovogodišnje 31. izdanje festivala Jazz.hr kreće u četvrtak, 30. rujna i traje do subote, 02. listopada. Pet vrhunskih koncerata u Tvornici Kulture, jam sessioni i izložba “Svi tonovi jazza” hrvatske umjetnice Neve Baričić, koja će biti postavljena u Malom Pogonu, čekaju nas u tri dana festivala.

Svoju festivalsku ulaznicu po cijeni od 150kn kupite u sustavu Entrio. Pojedinačna ulaznica može se nabaviti po cijeni od 70kn.

Pogledaj i ovo showbuzz jazz poslastica Izvrsni vokalist našeg podrijetla sa stranom adresom jedva čeka nastupiti u Zagrebu, evo što je publici pripremio

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Garner (Foto: Instagram) Jennifer Garner i John Miller (Foto: Profimedia) Jennifer Garner i John Miller (Foto: Profimedia) Ben Affleck Jennifer Garner (Foto: Profimedia) +1 Jennifer Garner (Foto: Getty Images) Celebrity Malo tko se sjeća da je njih dvoje bilo u braku, a evo kako se danas ponašaju kada se sretnu u javnosti

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin u Monaku: Anica i Robert Kovač - 3 In Magazin u Monaku: Anica i Robert Kovač - 7 Anica Kovač Anica Kovač +2 Anica Kovač (FOTO: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Celebrity Preminuo otac Anice Kovač, tužnu je vijest sama objavila na društvenim mrežama: "Zbogom, tata moj, snaga moja''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene