Priča je dobila kraj

Proslavio se kao beba s kultne naslovnice i tvrdio da mu je fotka donijela sve dobro, a onda se ipak predomislio i osmislio plan

Spencer Elden Spencer Elden Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Spencer Elden Galerija

Spencer Elden izgubio je tužbu koju je pokrenuo zbog fotografije na naslovnici albuma "Nevermind" grupe Nirvana, a na kojoj se on sam nalazi.

Spencer Elden koji se kao beba pojavio na naslovnici Nirvaninog kultnog albuma "Nevermind" iz 1991. godine, izgubio je tužbu nakon što je tvrdio da njegova sporna fotografija predstavlja seksualno zlostavljanje djeteta.

Pogledaj i ovo showbuzz "nevermind" Nitko nije očekivao toliki uspjeh legendarnog albuma koji je obilježio cijelu eru, prošlo je 30 godina otkako je objavljen

U tužbi je naveo da mu je naslovnica albuma, koja ga prikazuje u dobi od samo četiri mjeseca i koju je snimio obiteljski prijatelj, prouzročila trajnu štetu i doživotni gubitak sposobnosti zarađivanja prihoda. Njegova je obitelj prvotno dobila oko 200 dolara za korištenje fotografije, a on je rekao da kao dijete nije mogao pristati na to i tražio je 130 tisuća funti odštete.

No američki sudac Fernando Olguin odbacio je slučaj jer je od sporne fotografije prošlo više od deset godina. Elden je prvi put podnio tužbu protiv Davea Grohla, Krista Novoselica, Courtney Love i fotografa Kirka Weddlea te nekoliko izdavačkih kuća 2021. godine, no odbačena je nakon što je propustio rok za odgovor na zahtjev optuženih za odbacivanje, koji su njegove tvrdnje opisali kao neozbiljne.

Elden je ponovno podnio zahtjev u siječnju 2022. godine, a nakon Olguinove presude to ne može više učiniti, iako se namjerava žaliti.

Odvjetnik obrane pozdravio je presudu, opisujući slučaj kao neosnovan. Optuženi su prethodno tvrdili da je Elden proveo tri desetljeća profitirajući od svoje slave kao samoprozvana "Nirvana beba", uključujući rekreiranje imidža za 15. i 25. godišnjicu albuma. Uz to i ima tetovažu riječi Nevermind na prsima.

“Čudno je razmišljati o sebi, budući da sam dio takve kulturne ikone. Ali to je uvijek bila pozitivna stvar i otvarala mi je vrata. Sada imam 23 godine i umjetnik sam, a ova mi je priča pružila priliku pet godina raditi sa Shepardom Faireyem, što je bilo sjajno iskustvo", izjavio je Elden 2015. godine za Guardian, nakon čega se očigledno ipak predomislio.

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Adriana Lima i Andre Lemmers Adriana Lima i Andre Lemmers Adriana Lima (Foto: Getty Images) Adriana Lima (Foto: Profimedia) +12 Adriana Lima (Foto: Profimedia) Celebrity Bivša srpska snaha u 42. godini dobila dijete s novim dečkom, izabrali su mu pomalo neobično ime

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Karleuša - 8 Jelena Karleuša - 6 Jelena Karleuša - 4 Jelena Karleuša - 3 +30 Jelena Karleuša - 1 Celebrity Karleuša u prozirnoj kreaciji prekršila važno pravilo na vjenčanju, a ispod oprave naziralo se i donje rublje

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene