Brzo postao omiljen

Još kao dječak "motao" se oko slavnih glumaca, ali posljednjih godina povukao se od svjetla reflektora

Frodu Bagginsa u filmskoj je verziji utjelovio Elijah Wood (Foto: Profimedia) Frodu Bagginsa u filmskoj je verziji utjelovio Elijah Wood (Foto: Profimedia) Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Frodu Bagginsa u filmskoj je verziji utjelovio Elijah Wood (Foto: Profimedia) Galerija

Majka Elijaha Wooda htjela je da njezin sin kao dječak bude model, a danas je jedan od najpoznatijih svjetskih glumaca.

Svi na svijetu znaju barem jedan film u kojem je glumio Elijah Wood, a osim što čitav svoj život glumi, u životu ga zanima puno više.

Pogledaj i ovo Luke Evans Opet ljubi Glumac poznat po isklesanom tijelu pokazao novog dečka, ovog puta izbor je pao na zgodnog grafičkog dizajnera

Još kao dječak "motao" se oko slavnih glumaca te je s njima bio na velikom platnu, a posljednjih nekoliko godina malo se odmaknuo od tog svijeta kako bi se više posvetio drugim strastima u svom životu.

Najviše ga pamtimo po ulozi u slavnoj ekranizaciji trilogije "Gospodara prstenova" u kojoj je glumio Froda Bagginsa, a povodom njegova 39. rođendana donosimo detalje iz njegova života o kojima se malo zna.

Glumci ne mogu tako često sa setova filmova prisvojiti stvari korištene na snimanju, ali Elijahu je to uspjelo. Jedan od prstenova iz "Gospodara prstenova" u njegovu je vlasništvu, dok je drugi u vlasništvu Andyja Serkisa. Uloga Froda Bagginsa, prema njegovu mišljenju, najbolja je uloga koju je odigrao u karijeri. Glumac smatra da se odlično uklopio, a u tomu mu malo tko može proturiječiti. Elijah je u trilogiji bio najmlađi hobit, iako je prema knjizi u jednom trenutku Frodo imao 50 godina.

Za ulogu Froda navodno se natjecalo čak 150 glumaca, ali on je toliko zadivio Petera Jacksona na audiciji da je odmah dobio ulogu. Tijekom karijere bio je u rivalstvu za uloge s brojnim kolegama, a jedna od tih situacija bila je i audicija za "Richieja Richa", čija je uloga na kraju pripala Macaulayju Culkinu.

Njegova majka htjela je da Elijah bude model, a kako je kao dječak imao višak energije, taj je posao za njega bio savršen. Dovelo ga je tu gdje je danas, a njegova se obitelj 1988. godine preselila u Los Angeles kako bi on izgradio karijeru.

Wood je veliki fan glazbe, a posjeduje više od 1000 albuma na CD-u. Vlasnik je i vlastite diskografske kuće Simian Records. Još 1989. godine glumio je u spotu za pjesmu "Forever Your Girl" Paule Abdul, a kasnije se pojavio i u spotu "Ridiculous Thoughts" benda The Cranberries. Ne želi definirati jedan glazbeni žanr kao najdraži, ali je jednom prilikom rekao da mu je The Smashing Pumpkins najdraži bend.

Tijekom karijere posudio je i glas za nekoliko videoigrica i crtanih filmova, među kojima su "Happy Feet" i "Happy Feet 2".

U obitelji nije samo on glumac, tim se poslom bavi i njegova mlađa sestra Hannah Blessing Wood.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene