Sve se saznalo

Šokirao je scenama seksa i nasilja, ali ovaj erotski triler krio je i skandalozne tajne koje su ugledale svjetlo dana

Michael Douglas Michael Douglas DNEVNIK.hr 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Michael Douglas +0 Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones Galerija

Scenarist filma "Sirove strasti" Joe Eszterhas ispričao je da je imao seks za jednu noć s glavnom glumicom Sharon Stone i komentirao kako mu je tako zahvalila za najveći hit u svojoj karijeri.

Iako je šokirao otvorenom seksualnošću i prizorima nasilja prije nego što je izašao, erotski triler "Sirove strasti" 1992. je ostvario golemu zaradu od 352 milijuna dolara. 

Pogledaj i ovo showbuzz Iskreno priznala 'Daleko sam ja od seks simbola, trebate me vidjeti ujutro'

U središtu je radnje policijski detektiv Nick Curran, koji istražuje brutalno ubojstvo bogate rock-zvijezde. Tijekom istrage Curran ulazi u vatrenu i intenzivnu vezu s osumnjičenicom Catherine Tramell. Currana je utjelovio Michael Douglas, a Catherine Sharon Stone.  

U film je uloženo 49 milljuna dolara i čak prije nego što se pojavio u kinima izazvao je kontroverze u javnosti zbog živopisnih scena seksa, nasilja i silovanja. Gay aktivisti također su se bunili jer je biseksualna žena prikazana kao ubojiti psihopat. 

Za ovaj filmski hit koji je proslavio Sharon scenarist Joe Eszterhas 1990. je napisao scenarij za samo 13 dana, a prodao ga je za čak tri milijuna dolara, što je tada bila velika zarada. Eszterhas je dobio ideju za tekst dok je radio kao reporter i upoznao policajca koji je previše volio akciju u svom poslu i uvijek se nalazio usred pucnjava. Dok je na njemu utemeljio Nicka, Catherine je stvorio prema go-go plesačici s kojom je završio u hotelskoj sobi i koja mu je prijetila pištoljem. Nakon dugog razgovora razuvjerio ju je od nasilja i ona mu je ispričala o svom teškom životu. 

Stone je u intervjuu za Playboy progovorila o snimanju filma i otkrila da joj nije smetalo snimati scene seksa, ali da joj teško palo raditi prizore nasilja poput onog kada ubija s alatom za razbijanje leda. "Tražila sam prijatelja da leži pokraj kreveta dok sam radila tu scenu i da mi priča neke šale. Imali su na setu čak bolničara s maskom s kisikom jer mi se činilo da ću onesvijestiti dok to snimam", ispričala je. 

Kasnije je pogledala snimljenu scenu i uhvatila energiju ubojice psihopatkinje. "Rekla sam im da želim to sve snimiti odjednom i da ugase sve svjetla. Kad su upalili svjetlo, redatelj Paul Verhoeven bio je toliko prestrašen da se umalo srušio sa stolca", otkrila je glumica. 

Verhoeven je lukavo kategorizirao film kao triler jer je ubacio scenu ubijanja tijekom seksa, pa je imao dopuštenje duže prikazati golotinju i seksualni odnos. Redatelj je ubacio i kontroverzni dio u kojem Sharon širi svoje noge i ne nosi gaćice dok sjedi na stolcu, a glumica je svojedobno rekla da je njezina vulva snimljena bez njezina znanja. Te scene nije bilo u scenariju, a Eszterhas je rekao da žali što ju nije napisao on, nego ju je osmislio Verhoeven. 

Stone je priznala da se na snimanju nije osjećala ugodno pored kolege Douglasa. "Mislim da je to bilo zbog karaktera ovog filma. No tenzija je dobra. Nisam se nimalo zbližila s njime i možda je baš zato taj misterij i nepoznavanje doprinijelo uvjerljivijoj glumi", ispričala je. 

Ljudi koji su radili na produkciji filma ispričali su kako se za ulogu Catherine uz Sharon borilo čak 13 glumica. Ona tada nije bila poznato filmsko ime i morala se se potruditi da dokaže kako je dobar odabir. Radila je ranije s Verhoevenom na filmu "Totalni opoziv" i uspjela je dogovoriti audiciju. Došla je pred njega u jako uskoj haljini kakvu je Catherine nosila u "Sirovim strastima" i osvojila ga je izvevši dio scenarija. 

Inače, scenarist Eszterhas svojedobno je otkrio da je spavao sa Stone nakon što je film izašao u kina. "Drago mi je da sam ju odveo u krevet. Ne zato jer je seks bio jako dobar, bilo je u redu, nego što sam zbog nje upoznao ljubav svog života, svoju suprugu Naomi", rekao je. Naime, on je napisao scenarij za film "Silver", u kojem je Sharon glumila i imala aferu s redateljem Williamom McDonaldom. McDonald je zbog glumice nakon pet mjeseci ostavio svoju ženu Naomi Baku, s kojom je završio Eszterhas i u braku su od 1994. Dok je njegova ljubav potrajala, Stone i McDonald su se zaručili, a glumica ga je kasnije ostavila. 

Scenarist je objasnio da ni on ni Sharon nisu pridali puno značaja svome seksu za jednu noć. "Mislim da mi je samo htjela zahvaliti jer sam napisao najveći hit u njezinu životu. 'Sirove strasti' bile su najveći hit te godine u kinima u cijelom svijetu. Smatram da sam zaslužio taj poklon", izjavio je Eszterhas i šokirao javnost. 

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Zdravko Škender - 2 Zdravko Škender - 3 Zdravko Škender - 1 Zdravko Škender +1 Zdravko Škender inMagazin Tragedije se nanizale jedna za drugom: Škender nakon gubitka sina progovorio o onome o čemu je dosad šutio

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene