iz blesave komedije

Od Eurosonga do Oscara: Nitko nije očekivao da će se ova pjesma naći u utrci za prestižnu filmsku nagradu

Will Ferrell (Foto: Getty Images) Will Ferrell (Foto: Getty Images) Getty Images 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Will Ferrell (Foto: Getty Images) +0 Rachel McAdams (Foto: Getty Images) Galerija

Jedno od najvećih iznenađenje na ovogodišnjim Oscarima je singl "Husavik" iz blesave komedije "Eurosong: Priča o grupi Fire Saga" koji je nominiran u kategoriji za najbolju originalnu pjesmu.

Kao i svake godine, nominacije za prestižnu filmsku nagradu Oscar donijele su brojna iznenađenja, a jedno od najvećih dogodilo se u kategoriji za najbolju originalnu filmsku pjesmu.

Pogledaj i ovo showbuzz Jeste li ga gledali? Crno-bijeli film "Mank" ima čak 10 nominacija, hoće li se ponoviti priča s dodjele Oscara iz davne 1942. godine?

U utrci za zlatni kipić neočekivano se našla jedna "eurovizijska" pjesma, odnosno singl iz komedije o Eurosongu s Willom Farrellom i Rachel McAdams u glavnim ulogama.

Radi se o pjesmi "Husavik" s kojom njih dvoje u filmu "Eurosong: Priča o grupi Fire Saga" na glazbenom natjecanju predstavljaju Island, a film je prepun blesavih originalnih pjesama.

U pjesmi pjevaju o Husaviku u kojem oboje žive, koji zaista postoji na Islandu i u kojem su snimani dijelovi filma, a iako s natjecanja budu diskvalificirani, u rodnom ih gradu dočekaju kao pobjednike.

Pjesmu originalno izvodi švedska pjevačica Molly Sandén, koja je posudila glas McAdams, dok je Farrell svoje dijelove otpjevao sam. Skladao ju je islandski filmski kompozitor Atli Örvarsson, a tekst su napisali Šveđani Fat Max Gsus i Rickard Göransson te Amerikanac Savan Kotecha koji je poznat i po pjesmi "Love Me Like You Do" iz hit-filma "Pedeset nijansi sive".

"Husavik" će se za Oscara morati boriti s još četiri filmske pjesme - "Fight for You" iz filma "Juda i crni Mesija", "Io Si (Seen)" iz filma "La vita davanti a sé", "Speak Now" iz filma "Jedna noć u Miamiju" te "Hear My Voice" iz filma "Čikaška sedmorka" koji je sveukupno osvojio čak šest nominacija za zlatni kipić.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Zac Efron (Foto: AFP) Zac Efron i Lily Collins (Foto: AFP) Zac Efron (Foto: Getty Images) Zac Efron (Foto: Getty Images) +0 Zac Efron i Lily Collins (Foto: AFP) Celebrity Bio je seks simbol, a sad se svi pitaju što mu se dogodilo: Ismijavaju ga i uspoređuju s glumcem koji zgrožava izgledom

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene