Ponosan na svoje uspjehe

Imali smo priliku razgovarati s jednom od najvećih glumačkih legendi, evo što smo sve saznali!

Michael Douglas (Foto: IN Magazin) Michael Douglas (Foto: IN Magazin) In Magazin 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Michael Douglas (Foto: IN Magazin) Michael Douglas (Foto: IN Magazin) Michael Douglas (Foto: IN Magazin) Michael Douglas (Foto: IN Magazin) Michael Douglas (Foto: Getty Images) Michael Douglas i Catherine Zeta Jones (Foto: Getty Images) Catherine Zeta Jones i Michael Douglas (Foto:AFP) Michael Douglas i Catherine Zeta Jones (Foto: Profimedia) Michael Douglas (Foto: Profimedia) Michael Douglas (Foto: Profimedia) +0 Michael i Kirk Douglas (Foto: Profimedia) Galerija

Na Azurnoj obali smo ekskluzivno razgovarali s glumačkom legendom Michaelom Douglasom. Našoj Ivani Nanut dvostruki je oskarovac rekao zašto je ponosan na vlastitu karijeru te zbog čega je gluma postala siguran posao u budućnosti. Pohvalio nam se i tko se sve u obitelji Douglas još bavi glumom te otkrio čime ih izluđuje njegov otac Kirk koji ima 102 godine. Ne propustite.

Na nedavno završenom televizijskom festivalu u Monte Carlu holivudskoj legendi Michaelu Douglasu uručena je prestižna Zlatna nimfa, nagrada za životno djelo. Naime, Douglas je svoju prvu zapaženu glumačku ulogu dobio prije gotovo pedeset godina, upravo u televizijskoj seriji ''Ulice San Francisca''.

Pogledaj i ovo Michael Douglas - 1 76. filmski festival Legendarnom Michaelu Douglasu uručena je počasna Zlatna palma: "Samo je jedan Cannes"

''Ponosan sam na uspjeh svih filmova koje sam snimio'', zaključio je glumac. 



Ovaj glumački veteran prvog je Oscara dobio s 31 godinom, kao producent za kultni film ''Let iznad kukavičjeg gnijezda'', a drugi kao glumac u također kultnom ''Wall Streetu''. Prije devet je godina obolio od raka grla, smršavio 20 kilograma, i ako je pomislio da više nikada neće glumiti, a kamoli govoriti, izliječio se, posvetio poslu i osvojio Emmy za ulogu poznatog pijanista i zabavljača Liberacea u filmu ''Behind the Candelbra''.

''I dalje sam uzbuđen jer u mom poslu i dalje postoji potreba za starijim glumcima, nalazim se u poslu gdje što si stariji i dalje ćeš imati posao. Dobro sam odabrao jer dok se svi pitaju što im nosi budućnost i gdje će biti, ovo nije loš posao jer posla uvijek ima'', objašnjava nam. 

I doista, Michael je zaposleniji nego ikad. Za svoju je posljednju ulogu u humorističnom serijalu ''The Kominsky Mehtod'' osvojio Zlatni globus, a, vjerovali ili ne, tek je nedavno dobio svoju zvijezdu na holivudskoj stazi slavnih, u blizini oca Kirka.

''Moja nećakinja i djeca, svi žele biti glumci i dobri su u tome. Mome ocu su 102 godine i može vidjeti kako postoji nastavak i to ti daje osjećaj besmrtnosti'', kaže nam. 

Michael je svoju drugu suprugu, glumicu Catherinu Zetu Jones, upoznao prije dvadeset godina i pri prvom susretu joj rekao kako će ona biti majka njegove djece. Unatoč 25-godišnjoj razlici u godinama, jedan su od najdugovječnijih holivudskih parova. Kada bi je opisao jednom riječi, ona bi bila...

"Opisati Catherine jednom riječju? Neopisiva!", zaključio je Michael. 

U intimnom razgovoru s nekolicinom novinara, Michael je u Monte Carlu otkrio koji mu je savjet dao njegov jednako uspješan holivudski veteran, otac Kirk.

"Treba biti poput R. McMurphyja iz "Leta iznad kukavičjeg gnijezda". Moraš dati sve od sebe, pa što bude! To je sve. Moraš u svemu dati sve od sebe i krenuti dalje. Otac mi je bio filmska zvijezda. To je imalo i dobrih i loših strana. Često su moji uspjesi bili očekivani jer ipak sam imao slavnog oca. No s druge strane, djeca glumaca rijetko su i sama uspješni glumci. Trebalo mi je neko vrijeme da utvrdim tko sam zapravo i da postanem negativac kojeg ljudi vole", otkrio je Michael. 

Obitelj Douglas je godinama ljetovala na Mallorci, gdje je prije 30 godina kupio luksuznu vilu. Ona je već neko vrijeme na prodaju za čak 400 milijuna kuna. Imanje ima vinski podrum, masline, bazen, privatnu plažu, sastoji se od sedam zgrada, dvije vikendice, pet apartmana, deset spavaćih soba, kazališta i knjižnice.

''Godišnji planiram 6 mjeseci unaprijed, to je jedna od stavri koja dolazi s godinama'', otkriva nam. 

Uvijek je volio riskirati, kako u životu, tako i poslu. S neuspjehom se borio jednako kao i s uspjehom. On ga je motivirao, a s obzirom na njegovu uspješnu karijeru i producenta i glumca, ovaj 75-godišnji velikan pravi je primjer motiviranosti, ustrajnosti i veličine.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) +3 Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Celebrity Opet rade po svom: Meghan i Harry donijeli odluku koja je razbjesnila Britance?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene