Jeste li znali?

Sve zbog slave: Otkrivena PRAVA imena Oscarovaca!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U svijetu poznatih i slavnih nije izuzetak da se imena sa scene ne poklapaju s onima u stvarnome životu – oni su pravi primjer.

Svaki dan nonosimo vam nove detalje oko ovogodišnjih Oscara - filmovi, glumci, kategorije, ankete... a ovoga puta smo vam pripremili pravu poslasticu. Danas iz znamo pod tim imenom, no ova slavna lica rođenda su pod drugim imenom.

Pogledaj i ovo showbuzz Dobitnici Otišli kući pjevajući - dobitnici Zlatnih globusa

GLASAJ U ANKETI Koji od njih zaslužuje Zlatni kipić?

Pa krenimo redom: 

1. Michael Keaton

Nakon što je primao nagradu Zlatni globus za najboljeg glumca u filmu 'Birdman', za koju je primio i nominaciju za Oscara, publici je objasnio da se u stvari ne zove Michael Keaton već Michael Douglas. 63-godišnji glumac svoje je ime promijenio na početku karijere kako ga ne bi brkali s kolegom i također slavnim glumcem Mikeom Douglasom. Navodno je odabrao Keaton zbog komičara Bustera Keatona.

2. Reese Witherspoon

Glumica Reese Witherspoon nedavno je primila naminaciju za nagradu Oscar zbog uloge u filmu 'Wild'. Tu vijest sada zna cijeli svijet, ali mali je broj onih koji znaju da to uopće nije njezino pravo ime. Naime, pravog imena Laura Jeanne uzela je majčino ime Reese i njime zamijenila svoje prvo i drugo ime.

3. Julianne Moore

Julianne Moore zvijezda filma 'Still Alice' i nominirana za Oscara za najbolju žensku ulogu, u svom rodnom listu nosi sasvim drugo ime. Naime, ona se odlučila svoje ime Julie Smith zamijeniti drugim. Kada se 2001. odlučila početi baviti glumom, njezina joj je učiteljica rekla da promijeni ime, no njoj se ta ideja nije svidjela.

'Srednje ime mog oca je Moore, a majka se zvala Anne pa sam ja samo zamijenila Anne sa Julie. Tako sam zadržala dio svojh roditelja i nisam povrijedila ničije osjećaje. Ipak, mislim da je grozno mijenjati svoje ime. Cijeli svoj život bila sam Julie Smith i nisam to željela promijeniti', rekla je Julianne.

4. Oprah Winfrey

U filmu 'Selma' koji je primio nominaciju za prestižnu nagradu Oscar glumi i slavna TV ličnost Oprah Winfrey. Iako ona nije prmomijenila cijelo ime, jedno slovo ipak čini razliku. Oprah je otkrila da je nazvana po liku iz Biblije Orpah, no njezino su ime krivo napisali na rodnome listu.

'Moja teta Ida izabrala je ime, no nitko ga nije znao pravilno izgovoriti. I onda su na svim ostalim dokumentima jednostavno zamijenili 'p' i 'r' i sada jedino na rodnome listu piše moje 'pravo ime'.', rekla je Oprah.

U predstavljanju filmova za ovogodišnjeg Oscara, na red je sasvim prigodno došao i film o ljudskim pravima.

Budući da su se mnogi slavni umjetnici proslavili pod novim imenima, neki čuvaju svoje rodne listove kao zmija noge.

Christopher Walken rođen je kao Ronald Walken, a nazvan je po slavnom pjevaču Ronaldu Colmanu. Mnogi ne znaju da je lijepa Natalie Portman rođena u Jeruzalemu, a još manje ljudi zna da joj je pravo ime Natalie Herschlag.

Pravo ime velike glumačke zvijezde Whoopi Goldberg je Caryn Elaine Johnson, a nadimak 'Whoopi' dodijelili su joj prijatelji. Jamie Foxx zamijenio je svoje pravo ime Eric Marlon Bishop jer je smatrao da će ženski komičari prije dobiti priliku za nastup u nekom klubu. Kao i mnogi njezini oscarovski kolege, Meg Ryan promijenila je svoje rođeno ime Margaret Mary Emily Anne Hyra kako bi joj bilo lakše napredovati u glumačkoj karijeri.

Svi gore navedeni glumci poznati su i cijenjeni, je li za to zaslužna promjena imena ili ne, procijenite sami!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene