Od raka

Umro osnivač legendarne grupe The Doors

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ray Manzarek iz grupe The Doors ovog tjedna preminuo je od raka.

Glazbenik Ray Manzarek, jedan od osnivača i klavijaturist legendarne grupe The Doors umro je u ponedjeljak, objavio je menadžer Tom Vitorino.

On je rekao da je Manzarek umro u dobi od 74 godine u Rosenheimu, u Njemačkoj, od raka žučnih vodova.

>> Legenda nikad ne umire! Snima se novi dokumentarac o rock ikoni!

'Duboko sam ožalošćen viješću o smrti mog prijatelja Raya Manzareka', rekao je gitarist Doorsa Robby Krieger. 'Drago mi je što sam s njim posljednje desetljeće opet svirao skladbe Doorsa. Ray je predstavljao veliki dio mog života i uvijek će mi nedostajati', dodao je.

Raymond Daniel Manzarek
je rođen u Chicagu 1939. godine. Jim Morrison i Manzarek osnovali su skupinu The Doors 1965. nakon susreta na plaži Venica u Los Angelesu 1965. godine. Uz njih je osim Robbya Kriegera na gitari bio i bubnjar John Densmore.

Pogledaj i ovo showbuzz Stalno se svađali i varali Iz kultnog benda otišao je zbog žene koja mu je bila muza, a oboje su umrli kada im je bilo 27

Bili su poznati po svom zvuku, a svirali su psihodelični i acid rock. Nije bila nikakva tajna da su dečki grupe eksperimentirali raznim drogama i da su uzimali LSD - drogu koja 'otvara vrata percepcije'.

Bend je osnovan u legendarnom klubu gdje su nastali brojni rock bendovi koji su postigli svjetsku slavu u to vrijeme - u baru Whiskey a Go Go.

Nakon smrti Jima Morrisona 1971. godine, bend se nekoliko puta okupljao na 'tribute' izdanjima, ali nikad pod imenom The Doors. Manzarek je nakon The Doorsa svirao s Robbyjem Kriegerom u raznim projektima.

'Doorsi nikad nisu bili tako dobri glazbenici', jedna je od njegovih slavnih izjavama kojima je htio naglasiti genijalnost benda u performansu i tekstovima.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene