Zbogom

Preminuo američki glumac George Kennedy

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pojavio se u nizu filmova i televizijskih serija.

Američki glumac George Kennedy, poznat po ulogama u "Golom pištolju" preminuo je u nedjelju u 92. godini života, objavio je u ponedjeljak njegov unuk na facebooku.

Dobitnik Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu 1968. u filmu "Hladnokrvni kažnjenik" Kennedy je preminuo u gradu Boiseu u Idahou. Unuk je kazao kako je Kennedy bio lošeg zdravlja nakon smrti supruge koja je preminula prije nešto više od godinu dana. Posljednjih mjesec dana proveo je u bolnici.

Rođen 1925. u New Yorku u obitelji koja se bavila show biznisom, prijavio se tijekom Drugog svjetskog rata u vojsku te je proveo u vojnoj službi 16 godina prije nego što je zbog ozljede promijenio profesiju i počeo se baviti glumom. Pojavio se u nizu filmova i televizijskih serija. Uloga kojom se istaknuo bila je zatvorenika Draglinea u filmu "Hladnokrvni kažnjenik" čija je radnja smještena na američkom jugu 1948.

Kennedy je među ostalim glumio i u filmovima "Earthquake" i "Airport" a igrao je i u popularnoj televizijskoj seriji "Dallas." (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene