Zvijezde i van granica

Uspješni Hrvati u Hollywoodu - Prepoznajete li ih sve? Provjerite!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kako se Goran Višnjić vratio u Hrvatsku za potrebe snimanja novih epizoda popularne američke serije, tako smo se i mi prisjetili svih poznatih Hrvata koji su uspjeli u Hollywoodu. Mislite da znate sve? Provjerite!

Ostvariti karijeru u Hollywoodu dugotrajan je posao koji vodi s jedne audicije na drugu, no nekim našim zvijezdama ipak je uspjelo stvoriti ime u tvornici snova.

Pogledaj i ovo Goran Ivanišević Sretan vam vaš dan! Danas se slavi Dan očeva, a poznati domaće tate iskreno su progovorili o svojim očinskim vještinama!

Naš glumac Goran Višnjić veliku je priliku dobio glumeći doktora u popularnoj američkoj seriji 'E.R.', a neko se vrijeme šuškalo i kako će biti novi James Bonda. Ipak, trenutno glumi u serijalu 'Crossing Lines' čije je snimanje treće sezoneveć počelo na području Istre i Kvarnera.

Višnjić se vraća u Hrvatsku kao zvijezda američke serije - traže i statiste

No, nije on jedini. Ni jedna lista slavnih Hrvata u Hollywoodu ne može proći bez Rade Šerbedžije. 'Slava je mač s dvije oštrice – slava i novac su dobrodošli s jedne strane, ali s druge su otrov', nedavno je poručio Rade iza kojeg su mnoge slavne uloge u filmovima 'Svemirski kauboji', 'Nemoguća misija', 'Zdrpi i briši', 'Oči širom zatvorene', 'Batman: Početak', 'Harry Potter i Darovi smrti'...

Rade o slavnim prijateljima: 'Postali su zatvorenici vlastitog života'

Svjetsku karijeru ostvarila je i glumica Mira Furlan koja je svojevremeno nagrađena nagradom Sci-Fi Universe Readers Choice za ulogu u seriji 'Babylon 5'. Glumila je i u hit seriji 'Izgubljeni', a okušala se i na kazališnim daskama. 

Uspješnu karijeru ostvarila je i Stana Katić, kanadsko-američka glumica srpsko-hrvatskih korijena. Proslavila se po ulozi detektivke Kate Beckett u ABC-jevoj seriji 'Castle', a glumila je i u filmu o Jamesu Bondu 'Zrno utjehe'. Često je na popisima najseksepilnijih dama u Hollywoodu.

Lorde: 17-godišnja pjevačica porijeklom iz Hrvatske zarađuje milijune!

Svakako treba spomenuti i druge slavne glumce koji imaju hrvatske korijene. Među njima je i Eric Bana, rođen kao Eric Banadinović u Melbourneu u Australiji, a proslavio se filmovima 'Hulk' i 'Troja'.

No jeste li znali da i slavni glumac Christoph Waltz ima hrvatske korijene po mami? Austrijski oskarovac glumio je u mnogim TV serijama i filmovima, no kada ga je slavni redatelj Quentin Tarantino odabrao za ulogu zlog njemačkog pukovnika Hansa Lande u 'Nemilosrdnim gadovima' ostvario je i hollywoodsku slavu. Glumi i u novom James Bondu.

John Malkovich je među najpoznatijim hollywoodskim Hrvatima, a počeo ‘80-ih u filmovima 'Polja smrti', 'Carstvo sunca' i 'Opasne veze'. U domovinu je dolazio u nekoliko navrata još u vrijeme rata.

Slavni muškarci koje se imaju čime pohvaliti - kakav paket skrivaju u hlačama!

A vjerojatno će sve Hrvatice biti ponosne kad saznaju kako hrvatske korijene vuče i Joe Manganiello, zaručnik kolumbijske seks bombe Sofije Vergare. Inače, njegova majka je dijete hrvatskih emigranata. Probio se u Hollywoodu zahvaljujući vampirskoj hit seriji 'True Blood', a ovo ćemo ga ljeto gledati i kao tripera u nastavku hita 'Magic Mike'. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene