Odlazak legende

'Bit će nemoguće popuniti njegovo mjesto u našim srcima'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Joe Cocker, pjevač hrapava glasa najpoznatiji po obradi pjesme Beatlesa 'With a Little Help From My Friends', umro je u 70. godini, objavio je njegov agent.

U 71. godini života preminuo je legendarni pjevač i tekstopisac Joe Cocker. Agencija Marshall Arts Cockerova agenta Barrieja Marshalla potvrdio je smrt tog dobitnika Grammyja, ali nije objavio druge pojedinosti.

Pogledaj i ovo showbuzz 'Fire it up' Joe Cocker u kolovozu nastupa u Puli!

Cocker je rodom iz engleskoga grada Sheffielda, karijera mu je trajala više od 40 godina, a među najpoznatijim su mu hitovima bili 'Up Where We Belong' i 'You Are So Beautiful'. Cocker, poznat po hrapavu glasu, bio je jednostavno jedinstven.

Preminuo Joe Cocker!

Prvi veliki hit imao je s pjesmom 'With a Little Help from My Friends', obradom The Beatlesa. Iste je godine održao nastup i na legendarnom festivalu u Woodstocku, a zatim su uslijedile obrade 'She Came in Through the Bathroom Window', 'Cry Me a River' te 'Feelin' Alright'.

Pjesma 'Up Where We Belong', duet s Jennifer Warnes iz filma 'Oficir i džentlmen' donio mu je Grammyja i Oscara, a 2007. je postao i vitez.

Početkom 1970-ih problemi s drogom i alkoholom usporavaju mu karijeru, no u 80-ima i 90-ima uspijeva se vratiti zahvaljujući nekolicini iznimno uspješnih hitova, poput 'Unchain My Heart', 'When The Night Comes', 'You Can Leave Your Hat On' i drugih...

Lani je na koncertima diljem Europe potukao sve vlastite rekorde, a u Njemačkoj mu je album bio na čelu top liste. U lipnju je održao londonski koncert koji će ostati zapamćen kao njegov posljednji.

Poznate osobe iz svijeta showbiza ostale su u šoku nakon vijesti o smrti legendarnog glazbenika . Njegov odlazak potresao je brojne prijatelje, kolege i obožavatelje te su svoju tugu izrazili putem društvenih mreža.

'Zbogom i neka te Bog blagoslovi. Šalje ti mir i ljubav tvoj prijatelj', napisao je Ringo Starr na Twitteru. 'Uvijek ćemo te voljeti i uvijek ćeš nam nedostajati...RIP Joe Cocker', napisao je Steven Tyler.

'Preminuo je Joe Cocker. RIP prijatelju moj, bio si jedan od najboljih rock pjevača na svijetu', oprostio se sa svojim prijateljem Bryan Adams.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene