Bio je omiljen

Zvijezda kultnog Rockyja preminula u 84. godini, tužnu vijest potvrdila je njegova kći: "Nedostajat ćeš svijetu"

Burt Young - 2 Burt Young - 2 Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Burt Young - 4 Burt Young - 6 Burt Young - 2 Burt Young - 3 Burt Young - 1 +0 Burt Young - 5 Galerija

Burt Young preminuo je u 84. godini, a svjetsku je slavu stekao u filmskoj franšizi "Rocky".

Američki glumac Burt Young, najpoznatiji po ulozi Paulieja Pennina u filmskoj franšizi "Rocky" preminuo je u 84. godini 8. listopada u Los Angelesu, a tužnu je vijest potvrdila njegova kći Anne Morea Steingieser za New York Times. Uzrok smrti nije otkriven.

Burt je imao dugu i uspješnu karijeru u Hollywoodu, a glumio je u više od 160 filmskih i televizijskih projekata. Prije nego što je počeo glumiti, služio je u marinskom korpusu Sjedinjenih Država od 1957. do 1959. godine.

Jednu od prvih uloga snimio je 1969. godine kada je glumio u televizijskoj seriji "The Doctors", a glumio je i u filmovima "Chinatown" s Jackom Nicholsonom i Faye Dunaway u glavnim ulogama, kao i u "Once Upon A Time In America" 1984. godine.

Vijest o njegovoj smrti rastužila je obožavatelje, ali i brojne kolege, između ostalih i Sylvestera Stallonea, koji mu je preko društvenih mreža odao počast.

Uz učitavanje povratne slike i sebe i Burta na snimanju klasičnog filma, Rambova zvijezda je napisala: "Mom dragom prijatelju, Burtu Youngu - bio si nevjerojatan čovjek i umjetnik, meni i svijetu jako ćeš nedostajati. Počivao u miru", napisao je uz njihovu zajedničku fotografiju koju je objavio na profilu na Instagramu.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sly Stallone (@officialslystallone)

Burt je glumio u mnogim filmovima i serijama, ali najveću je slavu stekao glumeći Paulieja u šest filmova o Rockyju.
Za svoju izvedbu je dobio nominaciju za Oscara za najboljeg sporednog glumca, no nagrada je na kraju otišla u ruke Jasonu Robardsu za njegovu ulogu u filmu "Svi predsjednikovi ljudi".

Osim glume, bavio se i slikarstvom, a neki od njegovih radova nakratko su prikazani u filmu "Rocky Balboa" iz 2006. godine.

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Angela Lavinia Valbonesi Acosta Noboa - 11 Angela Lavinia Valbonesi Acosta Noboa - 4 Angela Lavinia Valbonesi Acosta Noboa - 7 Angela Lavinia Valbonesi Acosta Noboa - 2 +11 Angela Lavinia Valbonesi Acosta Noboa - 14 Zanimljivosti Ima samo 25 godina i uskoro se seli u predsjedničku palaču kao prva dama, a mnogima je po nečemu već dobro poznata!

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Lottie Moss - 3 Lottie Moss - 4 Lottie Moss - 2 Lottie Moss - 1 +19 Lottie Moss (Foto: Profimedia) Celebrity Njezine gole grudi ispod prozirne tkanine nisu promakle paparazzima, ali iz sjene starije sestre ni tako neće izaći

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene