njegovo upozorenje

Schwarzenegger poslao poruku Rusima o ratu u Ukrajini: "Moram vam reći istinu, evo što su vam lagali..."

Arnold Schwarzenegger (FOTO: Getty) Arnold Schwarzenegger (FOTO: Getty) 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Arnold Schwarzenegger (FOTO: Getty) Galerija

Arnold Schwarzenegger je na društvenim mrežama objavio video u kojem je objasnio Rusima istinu o ratu u Ukrajini.

Bivši kalifornijski guverner, glumac Arnold Schwarzenegger, na Twitteru je poslao poruku Rusima koji prate invaziju na Ukrajinu, a istaknuo je kako je morao reći istinu o pravim razlozima zbog čega je američka vlada odlučila ući u rat.

Pogledaj i ovo Maksim Čmerkovskij - 2 Bijeg iz Ukrajine! Poznati plesač dokumentirao traumatični boravak i odlazak iz Kijeva: Snimio je sve od početka prvih uzbuna pa do bombardiranja gradova!

"Volim Ruse. Zato vam moram reći i istinu. Molim vas, pogledajte ovo i podijelite s drugima", napisao je glumac u opisu videa koji je objavio.

"Ovu sam poruku snimio kako bih poslao poruku svojim dragim prijateljima u Rusiji i ruskim vojnicima koji služe u Ukrajini. Obraćam vam se jer se događaju neke stvari u svijetu koje se taje od vas, strašne stvari o kojima biste morali znati više", komentirao je.

Ispričao je sve o svojem prvom junaku kojeg je upoznao s 14 godina, a koji se upisao onda u povijest kao prvi čovjek koji je 200 kilograma utega podigao iznad svoje glave. Dugo mu je upravo on, Rus, bio heroj, no zbog toga se glumčev otac jako naljutio te mu je rekao da pronađe novog idola, iz Njemačke ili Austrije. Njegov otac nije volio Ruse zbog iskustva koje je imao s njima tijekom II. svjetskog rata u Lenjingradu, gdje se borio.

Schwarzenegger je istaknuo kako fotografiju svog idola nije skinuo sa zida, kako je njegov otac želio, a kasnije se ponovno zaljubio u Rusiju zbog filmova koje je ondje snimao te obožavatelja koje je tamo upoznao.

"Od svoje 14. godine poštujem i cijenim Ruse. Snaga i ljubaznost Rusa su me uvijek inspirirali. Zato se nadam da ćete mi dopustiti da vam kažem istinu o ratu u Ukrajini i što se ondje događa. Razumijem da nitko ne želi čuti kritiku na račun svoje vlade. Ali, kao dugogodišnji prijatelj Rusa, nadam se da ćete čuti što imam za reći", komentirao je glumac pa nastavio:

"Znam da vam je vlada rekla kako je ovo rat u kojima se borite protiv nacista. To nije istina. Ukrajina je zemlja kojoj je Židov predsjednik, Židov kojem su očeva tri brata ubijena od strane nacista. Vidite, Ukrajina nije započela ovaj rat. Kao ni nacionalisti, ali ni nacisti. Oni koji su na vlasti Kremlja su započeli ovaj rat. Ovo nije rat Rusa. Na UN-ovoj sjednici je 141 zemlja složna u tome da je Rusija agresor. Samo su se četiri zemlje pridružile ruskoj strani priče", istaknuo je.

"Nisu vam rekli ni o posljedicama ovog rata za samu Rusiju. Žao mi je što vam moram to reći, ali tisuće ruskih vojnika je ubijeno. Patit će na kraju oni koji to nimalo ne zaslužuju. Ruska vlada ne samo da je lagala svojim građanima već i svojim vojnicima. Nekima je rečeno da će se boriti protiv nacista, a nekima su rekli kako će ih Ukrajina dočekati kao heroje. Nekima je pak rečeno i kako samo odlaze na vježbu, a ne u pravi rat", kaže glumac.

Dodao je kako je njegovu vlastitom ocu lagala tamošnja vlada tijekom Drugog svjetskog rata, zbog čega je mentalno i fizički bio potpuno slomljen. "Ostatak života je proveo u patnji, a patio je pogotovo zbog krivnje koju je osjećao", zaključio je. Istaknuo je kako rat u Ukrajini nije rat za obranu Rusije, već se radi o ilegalnom ratu.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Bruce Willis (Foto: Profimedia) Bruce Willis i Emma Heming (Foto: Instagram) Bruce Willis i Emma Heming (Foto: Getty Images) Bruce Willis (Foto: Profimedia) +1 Demi Moore i Bruce Willis (Foto: Profimedia) Celebrity Kruže zabrinjavajuće glasine o Bruceu Willisu, je li ovo razlog zašto snima niskobudžetne filmove? "Tužno ga je gledati da propada"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene