Misteriozna smrt

Sumnja se čak i da ju je ubila majka: Tragična sudbina ove zvijezdane slatkice nikada nije razriješena

Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) getty images 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Instagram) +0 Brittany Murphy (Foto: Instagram) Galerija

Glumicu Brittany Murphy mnogi će pamtiti kao vrckavu slatkicu velikih očiju, no njezin život nije bio bajka, a tragično je i završio.

Brittany Murphy, američku slatkicu koja je često nosila ružičaste haljinice i uvijek bila nasmijana, mnogi pamte po njezinim ulogama u romantičnim komedijama i filmovima o odrastanju, no ova glumica nije imala lak život. 

Pogledaj i ovo showbuzz Preminula u snu Cure detalji o smrti zvijezde 'Ludih 70-ih'

Nesretno djetinjstvo ove glumice prekinuto je njezinim preseljenjem u Los Angeles prije no što je napunila 12 godina, gdje se odmah bacila na pokretanje svoje glumačke karijere. Rodom iz Atlante, uz podršku svoje majke krenula je na put gradnje karijere u Hollywoodu te je do kraja svog život isticala koliko joj je značila majčina podrška. Brittany je odgojila samohrana majka, a oca nikada nije upoznala niti je njegovo ime upisano na njezinom rodnom listu. 

Iako je uloge dobivala tijekom 1990-ih, prve zamijećene role ostvarila je početkom 2000-ih. Za svoju glumačku karijeru pripremala se od najranije dobi pa je tako prvu dramsku skupinu upisala s 4 godine. Dugogodišnje vježbanje pjevanja, plesanja i glume na kraju se isplatilo - jer je mlada ljepotica postala jedno od prepoznatljivijih lica Hollywooda na prijelazu tisućljeća. 

Iako većinom nije dobivala uloge glavnih glumica, Brittany se mogla pohvaliti ulogama bok uz bok nekih od najvećih glumačkih diva ere. Tako je glumila s Reese Whiterspoon u nezavisnoj komediji "Freeway" već 1996., a 1999. je glumila s Winonom Ryder i Angelinom Jolie. 

Prva glavna uloga mlade glumice bila je u filmu "Don't say a word" uz Michalea Douglasa, a stvarnu slavu stekla je ulogom Eminemove djevojke u njegovom autobiografskom filmu "8 Mile", za koju je prvi puta dobila odobravanje kritičara te postala stalna gošća najekskluzivnijih crvenih tepiha. 

Uz Jessicu Albu glumila je i u kultnom "Sin Cityu", a svojim stalnim ulogama u vrckavim ljubavnim komedijama osvojila je kritičare i publiku pa su je počeli uspoređivati s Lucille Ball, američkom glumicom i komičarkom iz ere zlatnog Hollywooda. 

Na snimanju filma "Upravo vjenčani", Brittany se spetljala s kolegom glumcem Ashtonom Kutcherom, no romansa nije potrajala. Nakon Kutchera, zaručila se dva puta no oba puta zaruke su propale. Prvi puta njezin odabranik je bio talent menadžer Jeff Kwatinetz, a drugi Joe Macaluso, asistent produkcije kojeg je upoznala na setu. 

Posljednje tri godine života Brittany je provela u miru, živeći u kući s majkom i suprugom Simonom Monjackom za kojeg se udala 2007. godine. 

Iako na papiru možda sve zvuči idilično - nije bilo. Brittany se cijelog života mučila s psihičkim problemima, a početkom 2000. je rapidnom brzinom izgubila na težini što je potaklo govorkanja o tome da je teška ovisnica o kokainu. Nažalost - čini se da su različiti tipovi opijata glumici doista bili porok. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I know I’ve been posting a lot of uptown girls stuff lately but Tuesday’s has brought me this mood. #brittanymurphy #tuesday #mood #uptowngirls #movie #actress #mollygunn #newyorkcity #manhattan

Objavu dijeli Brittany Murphy (@brittanymurphyeverything)

20.12.2009. vatrogasna postaja u Los Angelesu primila je hitan poziv zbog medicinske intervencije - događaji koji su uslijedili šokirali su svijet. 

Nakon što su vatrogasci došli u kuću Brittany i njezinog supruga, utvrđeno je kako se tada 32-godišnja glumica onesvijestila u svojoj kupaonici. Pokušaji oživljavanja nisu urodili plodom, pa je glumica preminula nakon ustanovljenog srčanog udara. 

Nakon što se svijet zgrozio tragičnom smrću lijepe Brittany koja se činila punom života, izvršena je i autopsija, a njezin nalaz bio je plodno tlo za stvaranje različitih teorija o uzroku smrti glumice. Naime, autopsija je službeno navela kako je uzrok smrti neutvrdiv. 

Smatra se kako je primaran uzrok pogoršanja zdravstvenog stanja glumice bila teška upala pluća koja je rezultirala dodatnim komplikacijama, a spominjala se i predoziranost različitim lijekovima, uz pronalazak heroina u krvi. 

Kasnije je potvrđeno da je Brittany uzimala cijeli koktel lijekova za smirenje i antidepresiva. Tako je uzrok njezine prerane smrti bila predoziranost lijekovima uz pogoršano stanje organizma zbog upale pluća. 

Samo šest mjeseci kasnije, njezin udovac Simon Monjack pronađen je mrtav u istoj kući. I za njega je utvrđeno kako je umro od komplikacija uzrokovanih upalom pluća te akutnom anemijom, koju je imala i Brittany. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This beautiful lady...💛 | #brittanymurphy #photoshoot #losangeles #actress #hollywood #wemissyou #angel

Objavu dijeli Brittany Murphy (@brittanymurphyeverything)

Misterija se zahuktala kada se počelo pričati da pravi uzrok smrti glumice i njezinog supruga nisu niti droga niti upala pluća već otrovna plijesan koja je zaposjela njihovu vilu i polako ih trovala. Odjednom je krenula lavina testiranja, pa su zorci kose Brittany testirani na sve vrste plijesni i otrova, no na kraju je ova mogućnost odbačena. 

A onda se pojavila ona najspektakularnija i najmračnija mogućnost - davno izgubljeni otac glumice pojavio se s tvrdnjama kako je njegovu kćer ubila njezina majka, Sharon Murphy. Slučaj nikada nije do kraja rasvijetljen, a obožavatelji diljem svijeta i dalje ne znaju odgovor zašto ih je omiljena holivudska slatkica prerano napustila. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene