Goruća tema

Stiglo je i službeno priopćenje s objašnjenjem zašto je mladoj harmonikašici otkazan nastup na Adventu: ''Dogovor se nije ispoštovao''

Stela Rade - 2 Stela Rade - 2 Instagram 1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Stela Rade - 1 Stela Rade - 16 Stela Rade - 15 Stela Rade - 13 Stela Rade - 12 Stela Rade - 11 Stela Rade - 10 Stela Rade - 9 Stela Rade - 8 Stela Rade - 6 +14 Stela Rade - 5 Galerija

Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline poslala je službeno očitovanje s objašnjenjem zašto je mladoj Steli Rade u posljednji čas otkazan nastup na tamošnjem Adventu.

Direktorica Turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline Marinka Zubčić Mubrin poslala je službeno priopćenje medijima nakon što je mlada pjevačica Stela Rade objavila da joj je nastup na tamošnjem Adventu otkazan u posljednji čas.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

''Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline organizator je manifestacije pod nazivom ''Advent u Zelini''. U sklopu manifestacije planirane su različite zimske i dječje aktivnosti kao i pružanje ugostiteljskih usluga. Za organizaciju ugostiteljskih usluga potpisan je ugovor s tvrtkom Univerzal Servis Promet d.o.o., kojim su utvrđeni uvjeti o korištenju javne površine i obavljanje ugostiteljskih djelatnosti. Na temelju potpisanog ugovora, a u kojem stoji da u slučaju organizacije bilo kakvih dodatnih događanja, mimo ugostiteljske djelatnosti, zakupac je, na temelju potpisanog ugovora, dužan tražiti prethodno odobrenje organizatora, odnosno Turističke zajednice. U ovom slučaju zakupac nije tražio odobrenje za nastup Stele Rade. Sa zakupcem smo stoga održali hitni sastanak na kojem smo ga upozorili i zatražili otkazivanje planiranog nastupa jer, između ostalog, nije bio predviđen ni u javno objavljenom programu manifestacije'', piše.

''S obzirom na to da glazbeni program nije bio prijavljen, sukladno zakonu nije mogao ni biti održan, bez obzira na izvođača. Unatoč našim upozorenjima zakupac nije ispoštovao svoje obveze, stvarajući time neprijavljeni skup visokog rizika. Radi osiguranja sigurnosti građana i poštivanja zakonskih odredbi odluka o raskidu Ugovora bila je nužna. Za svaki glazbeni program postoji zakonska obaveza prijave istog policiji najkasnije sedam dana prije održavanja, što u ovom konkretnom slučaju nije bilo moguće ispoštovati'', pojašnjeno je.

''Grad i Turistička zajednica nemaju nikakve prigovore prema gospođi Steli Radi, što potvrđuje i njezin nastup na području Grada Svetog Ivana Zeline 2019. godine, gdje su svi zakonski preduvjeti bili ispunjeni. Stojimo čvrsto na principima poštivanja zakona i jednakosti pred istim, te se zalažemo za organizaciju sigurnih i uspješnih manifestacija za naše građane'', napisala je direktorica Marinka Zubčić Mubrin.

Podsjetimo, Stela se nakon otkazanog nastupa oglasila na društvenim mrežama i rekla kako ne zna zašto joj je nastup otkazan.

U videu je Stela navela kako je jedan od mogućih razloga taj što je trebala svirati harmoniku koju, kako kaže, nažalost neki ljudi u Hrvatskoj i dalje gledaju kroz negativan kontekst jer se odmah misli kako bi se na tom nastupu svirao turbofolk.

"Volim vas. Svatko nek' ima svoj pogled na ovu situaciju, ali ja sam svoj morala podijeliti s vama i zahvaliti se jer mi, kao glazbeniku koji pokušava naći svoj put i uspjeti, ovakve reakcije publike daju motivaciju i razlog da taj put nastavim ma kakav god da je", rekla je.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stela Rade (@stela_rade)

Stelu su u komentarima podržali brojni kolege glazbenici, među njima Dino Jelusić i Marko Bošnjak.

Inače, Stela je javnosti poznata i po svom nedavnom nastupu u showu "Supertalent" gdje je podršku pravila svojoj mami Lidiji koja se također bavi glazbom. Tada su zajedno izvele Providencu od Petra Graše i Tončija Huljića.

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Kanye West i Bianca Censori Kanye West i Bianca Censori Kanye West i Bianca Censori Bianca Censori - 4 +30 Bianca Censori - 2 Celebrity Novi otužni prizori žene koja je postala definicija modne žrtve, sve joj se prelijevalo preko trakica koje je teško nazvati odjećom!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Sandra Bagarić - 6 Sandra Bagarić - 4 Sandra Bagarić - 5 Sandra Bagarić - 3 +26 Sandra Bagarić - 2 Celebrity Sandra Bagarić objavila je nekoliko obiteljskih fotki, a mnogima je za oko odmah zapeo njen mlađi sin!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene